Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
2. ledna 2021 13:27
Čas čtení 1:09
Tímea Krauszová

V USA zemřel vrah Samuel Little. Měl zabít více než 90 lidí a dostal 3 doživotí

NEWS
Uložit Uložené

Přiznal se k desítkám vražd, ke kterým došlo v období let 1970 až 2005.

Samuel Little byl známý jako nejhorší sériový vrah historii USA. Odsoudili ho na 3 doživotí bez možnosti podmínečného propuštění za vraždu tří žen v 80. letech, přiznal se však k 93 dalším vraždám. FBI ještě v roce 2019 stále pátrala po některých z jeho údajných obětí.

Podle informací CNN Little zemřel 30. prosince 2020 ve věku 80 let, ve věznici ho už delší dobu trápilo slabé srdce a cukrovka. Věznice řekla jen tolik, že zemřel krátce před pátou ráno, ale důvod úmrtí ještě prošetřují.

Doporučeno
Expert na sériové a masové vrahy: Seriál Dexter inspiroval řadu vrahů, zabíjeli stejným způsobem (Rozhovor) Expert na sériové a masové vrahy: Seriál Dexter inspiroval řadu vrahů, zabíjeli stejným způsobem (Rozhovor) 8. července 2020 10:18

Nejhorší vrah v historii

Little se přiznal k většímu množství vražd než proslulý Ted Bundy. Policisté ho z prvních vražd začali podezřívat už v 80. letech, ale nepřesná či chybějící technika mu umožnila unikat před spravedlností. V roce 2014 ho nakonec v Kalifornii odsouzen na 3 doživotí za tři vraždy (ženy zbil a uškrtil).

Little se časem začal přiznávat i k dalším vraždám. FBI v roce 2019 vyzvala i veřejnost k tomu, aby jim pomohli při pátrání. V sérii rozhovorů tehdy Little popsal jednotlivé vraždy (bylo jich pět) a setkání se svými oběťmi. Všechny detaily ve videu vysvětluje s mrazivým klidem, občas se snaží vzpomenout si, upřesnit některou informaci, jakoby vyprávěl ledajaký příběh z dětství.

V průběhu let se dnes už zesnulý muž přiznal k rekordnímu počtu 93 vražd. FBI se podařilo potvrdit 50 z nich. Některá úmrtí byla mylně označena za předávkování nebo nehodu.

Jeho oběti byly ženy na okraji společnosti. Dlouhá léta si myslel, že ho nechytí, protože se nikdo o jeho oběti nezajímal. Nikdy nevyjádřil lítost za své činy a byl smířen s tím, že už nikdy nevyjde na svobodu.

Domů
Sdílet
Diskuse