Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2021 7:15
Čas čtení 2:18
Dominik Vetrák

Inside a Limbo v tobě probudí logické myšlení a tahová hra SteamWorld Heist tě pobaví hláškami robotů

TECH TIP NA HRY
Uložit Uložené

Dnes ti doporučujeme 4 kvalitní indie hry.

Herní tipy na Refresheru pokračují i v roce 2021. Naposledy jsme se bavili o trojici skvělých her, které vyšly jako konzolové exkluzivity pro PS5 a měl bys jim věnovat pozornost. Věnovali jsme se i nejlepším hrám roku 2020, ale dnes se trochu podíváme do minulosti.

Doporučíme ti totiž 4 kvalitní indie hry, které vyšly během generace PS4/Xbox One. Některé z nich vyhrály různá ocenění, obstály ve zkoušce časem a neztratily ze svého kouzla nic ani po letech. Za názvem hry najdeš platformy, pro které hry vyšly, a také souhrnné hodnocení recenzí na Metacritic (MC).

Doporučeno
Exkluzivity pro PS5 jsou nejočekávanějšími hrami roku 2021. Toto je 10 her, na které se těšíme nejvíce Exkluzivity pro PS5 jsou nejočekávanějšími hrami roku 2021. Toto je 10 her, na které se těšíme nejvíce 27. prosince 2020 19:45

1. Inside (PC, PS4, PS5, Switch, iOS) – 93/100 a Limbo (PS3, PS4, PS5, PC, Switch, Xbox konzole, iOS) – MC: 90/100

V obou případech jde o zcela depresivní a atmosférou temné platformovky – skákačky. Jak Inside, tak i Limbo nabízejí příběh vyprávěný díky náhodným událostem a vizuálním nápovědám. V Limbu se snažíš dostat z „posmrtného“ života, ve kterém se vyhýbáš různým příšerám, pastem a zjišťuješ, co se s tebou vlastně stalo.

Nádherný vizuální styl a zábavná hratelnost, která spočívá v řešení hádanek, vyústila v jednu z nejchválenějších indie her celé generace. A tak se tvůrci z PLAYDEAD rozhodli svou formulku ještě povznést v duchovním pokračování s názvem Inside.

Inside je vyspělejším a produkčně kvalitnějším titulem, který má skvělý konec. Hra nabízí rozmanité prostředí, napínavé momenty a velmi inteligentní hádanky či řešení situací, jejichž zvládnutí odmění každého hráče skvělým pocitem. PLAYDEAD vyniká v tomto stylu her, takže pokud se ti líbila jedna z nich, okamžitě si kupuj i druhou.

V akcích se dají koupit velmi levně. Obě jsou dlouhé 3-4 hodinky, takže je pochopitelné, pokud za ně nechceš dát plnou částku. Rozhodně však stojí za zkoušku a možná se stanou nezapomenutelným herním zážitkem i ve tvém případě.

Crossing Souls (PS4, PS5, PC, Switch) – MC: 75/100

Crossing Souls hraješ z pohledu shora, kdy sleduješ, jak se vyvíjí mysteriózní sci-fi příběh v odlehlém americkém městečku. Děj se odehrává v roce 1986, kdy pětice dětí najde zázračný kámen schopný přenést je do druhé dimenze. Kamarádi v té chvíli netuší, že prožijí neuvěřitelné léto, během kterého se zapletou do vládní konspirace a ocitnou se na pokraji smrti.

Doporučeno
Česká hra, která dobyla svět, i legendární RPG. Tyto herní pecky teď koupíš za méně než 200 korun Česká hra, která dobyla svět, i legendární RPG. Tyto herní pecky teď koupíš za méně než 200 korun 23. prosince 2023 6:00

Každé z dětí má specifické vlastnosti a formy útoků. V přibližně 9hodinovém příběhu se musíš vyhýbat nepřátelům, zabíjet je, pomáhat obyvatelům města, řešit hádanky a sbírat různé předměty.

Středobodem hry je zajímavý příběh, který na konci dokáže hráče chytit za srdce. Hra by mohla být o něco kratší, ale pokud hledáš něco v retro stylu, co je plné nostalgických sci-fi momentů a popkultury 80. let minulého století, Crossing Souls se ti dostane pod kůži. Oblíbíš si postavy a zamiluješ jedinečný vizuál.


SteamWorld Heist (MC: 91/100) – Nintendo Switch/3DS/Wii U, PS4, PS5, PC, iOS, PS Vita, Stadia

Ideální hra pro Nintendo Switch či Nintendo 3DS. SteamWorld Heist je od tvůrců ze studia Image & Form Games, od kterých jsi možná hrál Steamworld Dig. Svět SteamWorld jim umožňuje vytvářet různorodé hry s unikátní hratelností. V Heist se vžiješ do role robotů, kteří se vydají na nebezpečné dobrodružství napříč celou galaxií.

Hratelnost je ve formě tahové strategie. Se svými postavami se budeš pohybovat po vesmírných lodích v 2D prostředí. Velikost lodí se liší, a tak se může stát, že tě nepřítel někdy obklíčí. Nemusíš se však strachovat. Díky tahovému systému se na útok můžeš připravit, schovat se za zábranu nebo nepřítele zneškodnit dříve, než přijde na řadu jeho tah.

Doporučeno
Santa tě chce umlátit pytlem s dárky, braň se! Máme tipy na nej vánoční hry Santa tě chce umlátit pytlem s dárky, braň se! Máme tipy na nej vánoční hry 21. prosince 2023 14:00

K dispozici máš množství zbraní, gadgetů a postav. Hra dokáže nabídnout slušnou výzvu (obzvláště závěrečný boss je slušný hardcore). Zamiluješ si gameplay a užívat si budeš i vtipné dialogy mezi postavami/roboty.

Domů
Sdílet
Diskuse