Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2021 18:56
Čas čtení 1:00
Adam Novosad

Škoda dala IIHF ultimátum: Pokud se hokejové MS uskuteční v Bělorusku, nebudeme ho sponzorovat

SPORT
Uložit Uložené

Automobilka Škoda zveřejnila rázné vyjádření o blížícím se mistrovství světa v hokeji.

Hokejové mistrovství světa musela Mezinárodní hokejová federace (IIHF) zrušit kvůli pandemii koronaviru. Od té doby se svět naučil, jak sportovním událostem vytvořit vhodné bubliny, aby mohly proběhnout bez divácké kulisy, avšak stále není známo, kde se mistrovství odehraje letos. A nejnovější ultimátum od automobilky Škoda může rozhodnout.

Už v prosinci šéf IIHF René Fasel upozorňoval, že politická situace v Bělorusku mistrovství světa nepřeje, a tak zvažoval, kde jinde by se mohl šampionát odehrát. Uplynulý týden však zašel na návštěvu za lídrem Běloruska Alexandrem Lukašenkem, který ho ujistil, že jeho země je hokejové mistrovství připravena zorganizovat.

Doporučeno
Nikdo mě nepřipravil na gumové projektily a na to, že začnou zabíjet lidi, popisuje situaci v Bělorusku Nataliya (Rozhovor) Nikdo mě nepřipravil na gumové projektily a na to, že začnou zabíjet lidi, popisuje situaci v Bělorusku Nataliya (Rozhovor) 11. srpna 2020 11:27

At ŠKODA AUTO, we’re huge fans of ice hockey. As such, we’ve proudly partnered with the IIHF Ice Hockey World...

Posted by ŠKODA on Saturday, January 16, 2021

Letošní šampionát mělo Bělorusko pořádat spolu s Lotyšskem, jenže Lotyši spolupráci odmítli po loňských volbách, které provázely podvody a manipulace a vyvolaly historicky největší protesty po celé zemi. Lukašenkova vláda demonstrantům odolává, kritiky zatýká a zároveň tvrdí, že turnaj uspořádají i bez Lotyšska.

Domů
Sdílet
Diskuse