Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. ledna 2021 7:46
Čas čtení 0:54
Adam Novosad

Vynalezli vakcínu, ale očkovaní stále nejsou. Šéf BioNTechu tvrdí, že by ji chtěl co nejdříve, ale musí se držet pořadníku

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Hledají ale způsob, jak naočkovat své zaměstnance, kteří se přímo podílejí na výrobě vakcíny co nejdříve.

Ve světě se debatuje o očkovacích pořadnících. Země se ve snaze zabránit plýtvání a vyhazování vakcíny zkoušejí očkovat i náhradníky, ale objevily se už i případy přednostního očkování.

V Německu situace vypadá odlišně. Na to, kdo kdy dostane vakcínu existují přesná pravidla, pořadníky a předběhnout se dá jen velmi těžko. Němci dosud zaočkovali přes milion lidí, přičemž na vakcinaci nachystali masivní infrastrukturu.

Přesný rozpis očkování však způsobil, že vakcínu doposud například nedostalo ani samotné vedení společnosti BioNTech, která vyvinula vakcínu Comirnaty ve spolupráci s americkým gigantem Pfizer.

Doporučeno
Majitelé výrobce první úspěšné vakcíny na Covid-19 jsou děti tureckých migrantů z Německa. Dnes má jejich firma hodnotu 20 miliard Majitelé výrobce první úspěšné vakcíny na Covid-19 jsou děti tureckých migrantů z Německa. Dnes má jejich firma hodnotu 20 miliard 10. listopadu 2020 22:16
Domů
Sdílet
Diskuse