Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2021 15:15
Čas čtení 1:37
Tímea Krauszová

Výtěr análním testem identifikuje Covid-19 přesněji než ten z hrdla. Čína začne využívat i tento způsob odhalení koronaviru

NEWS ČÍNA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Chceme vůbec vědět víc?

Žádný vtip. Čína zavádí nový druh testování na koronavirus. Anální výtěry jsou prý kvalitnější a přesnější než ty z hrdla, čínská média o novince podle Washington Post informovala před několika dny. Toto téma, nepřekvapivě, vzbudilo diskuse i hněv, ale doktoři potvrzují, že z vědeckého hlediska je to logické a přesné. Lidé, kteří se léčili s Covidem-19, měli opakovaně pozitivní výsledky análních testů i několik dní poté, co výtěry z nosu nebo krku hlásily negativitu.

Je to nepohodlné a asi začnou jen v karanténních městečkách

Testování bude ale podle lékařů nepříjemné pro všechny zúčastněné strany a navíc je nepohodlnější sbírat anální vzorky než vzorky z nosu. Specialista na infekční onemocnění z pekingské nemocnice Li Tongzeng pro státní televizi CCTV podle WP řekl, že by to mohlo pomoci zvýšit rychlost, jakou identifikují nakažené pacienty. Navrhuje ale začít v karanténních centrech.

Doporučeno
Ministerstvo doporučilo přerušit očkování první dávkou a zastavit rezervace Ministerstvo doporučilo přerušit očkování první dávkou a zastavit rezervace 27. ledna 2021 14:58
Domů
Sdílet
Diskuse