Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2021 19:44
Čas čtení 0:27
Ondřej Jarůšek

Ledovka dnes bude nejhorší v těchto krajích. Přijde silné ochlazení, informuje ČHMÚ

NEWS ČHMÚ
Uložit Uložené

Doporučuje se zvýšená opatrnost.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal aktualizované informace k výstraze týkající se ledovky a nově napadaného sněhu. Extrémní stupeň nebezpečí ledovky platí zejména pro jihovýchodní část republiky, tvořit se však může i na dalších místech. Vydržet může i několik dní, doporučuje se proto zvýšená opatrnost.

ČHMÚ také varuje, že ledem nemusí být pokryté jen vozovky a chodníky, ale například také stromy nebo dráty elektrického vedení. To může mít za následek problémy v dopravě a energetice, upozorňuje hydrometeorologický ústav.

Doporučeno
Oranžový sníh dorazil do Česka. Obarvuje jej písek ze Sahary Oranžový sníh dorazil do Česka. Obarvuje jej písek ze Sahary 8. února 2021 8:38

V noci z neděle na pondělí má místy nasněžit sedm až patnáct centimetrů nového sněhu, ojediněle až dvacet centimetrů. Právě sněžení může dopravu ještě více zkomplikovat. Česko mají v blízkých dnech navíc zasáhnout silné mrazy, které mohou místy klesnout až pod -12 °C

Domů
Sdílet
Diskuse