Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2021 16:50
Čas čtení 0:42
Jakub Paulík

Sestra Pedra Pascala je transgender ženou. Slavný herec z Mandaloriana či Game of Thrones ji plně podpořil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

„Moje sestra, moje srdce, naše Lux,“ napsal.

Sestra Pedra Pascala jménem Lux se nedávno objevila na obálce španělského magazínu Ya. V novém vydání přišla se svým coming outem a světu vzkázala, že je transgender ženou, uvádí Entertainment Weekly. Známý herec sdílel na Instagramu obálku magazínu a z popisu jeho příspěvku je jasné, že svou sestru jednoznačně podporuje.

„Mi hermana, mi corazón, nuestra Lux,“ napsal Pedro Pascal, což v překladu znamená „Moje sestra, moje srdce, naše Lux“. Herce můžeš znát zejména z tvorby Netflixu a HBO. Pascal si zahrál například postavu Dina Djarina (přezdívaného Mando) ze seriálu Mandalorian, Oberyna Martella z Game of Thrones a zahrál si i v Narcos.

Doporučeno
Ezra Švagr: Jsem demisexuál, nebinární, ale v poslední době se trochu kloním i k identitě trans muže (Rozhovor) Ezra Švagr: Jsem demisexuál, nebinární, ale v poslední době se trochu kloním i k identitě trans muže (Rozhovor) 4. února 2021 12:00
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pedro Pascal he/him (@pascalispunk)

Lux Pascal pro španělský magazín řekla, že její tranzici v rodině považovali za přirozenou a v podstatě ji všichni dlouhodobě očekávali. Její bratr Pedro stál od začátku při ní. Když mu řekla, že je transgender ženou a cítí se šťastně, herec odpověděl: „Perfektní, to je neuvěřitelné.“

Kvůli pozitivnímu vnímání transgender osob je podle Lux velmi důležitý aktivismus. „Potřebujeme transaktivisty kteří jsou dobří, jsou šikovní, informovaní a kteří mohou být silnými hlasy proti transfobii, homofobii a rasismu,“ nechala se slyšet.

Domů
Sdílet
Diskuse