Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2021 22:13
Čas čtení 1:24
Marián Mauik Biel

Letošní iPhone 13 má dostat funkci, kterou si uživatelé Androidů pochvalují už léta

TECH ANDROID IPHONE SAMSUNG
Uložit Uložené

Jednou z uniklých informací je i trochu krkolomný název nového modelu.

Přestože je série iPhone 12 v obchodech ani ne půl roku, už se začínají formulovat více či méně pravděpodobné neoficiální zprávy o příchozí generaci iPhone 13. Některé přicházejí od zdrojů, které se v minulosti mýlily jen minimálně. Shodují se v tom, že tento rok se iPhony dotáhnou na Androidy v jedné oblíbené funkci.

V první řadě se v době pandemie o něco komplikovaněji plánuje uvedení nového produktu. Výroba, marketing a další aspekty mohou zvrátit téměř cokoli. Například se posunula premiéru loňských iPhonů 12 o několik dní. Podle posledních zpráv to letos nemá hrozit a iPhone 13 přijde koncem září – jako obvykle.

Doporučeno
Samsung Galaxy S21 Ultra: Toto už je lákadlo i pro jablíčkáře (Recenze) Samsung Galaxy S21 Ultra: Toto už je lákadlo i pro jablíčkáře (Recenze) 1. února 2021 12:30

Bloomberg však tvrdí, že to nebude tento rok. Přesněji řečeno, v roce 2021 má mít premiéru čtveřice zástupců řady iPhone 12S. Bude to trochu krkolomný název u modelu iPhone 12S Pro Max 256 GB Black.

iPhone 13
Zdroj: BGR

Barvy se týká i další nepotvrzená zpráva. Podle známého leakera Maxe Weinbacha letos budou modely iPhone Pro dostupné i v čistě černé barvě, ale s jakousi broušenou matnou povrchovou úpravou. Mají tak být mnohem méně kluzké a příjemnější na dotek, aniž by zanechávaly otisky.

Po designové stránce se už nic nového nemá objevit. Velkou změnu však čeká displej. Apple čekal pár let po konkurentech, aby se odhodlal přesedlat z LCD na Oled obrazovky. Podobně můžeme očekávat další technologie a funkce, které jsou na Androidu běžné a oblíbené už léta.

První je podpora „always-on“ tedy zobrazování funkcí i při zamčeném displeji. Apple měl dokončit správu baterie tak, aby to nemělo špatný vliv na výdrž baterie. Proto na začátek bude možné nechat zobrazit jen čas a stav baterie bez možnosti si je nějak personalizovat. Ale lepší než nic.

Druhou novinkou má být konečně přechod na podporu 120Hz obnovovací frekvence, se kterou je pohyb grafických prvků na displeji mnohem plynulejší. Mnoho Androidů i střední třídy tuto technologii podporuje. Apple má použít LTPO technologii, která mění frekvenci podle právě zobrazovaného obsahu. Na maximálních 120 Hz jde jen při pohyblivém obsahu. Přesně tak, jak to znají majitelé iPadu Pro.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Bloomberg ještě dodává, že Apple se i kvůli pandemii má vrátit k čtečce otisků prstů. Bude integrovaná pod displejem. V době roušek to bude praktický doplněk k Face ID.

Domů
Sdílet
Diskuse