Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2021 22:03
Čas čtení 0:32
Viktor Kniš

VIDEO: Exploze meteoru rozzářila noční oblohu nad Austrálií

NEWS
Uložit Uložené

Během noci ze 14. na 15. února oblohu nad australským městem Melbourne protnul tzv. bolid. Jde o meteor jasnější než Venuše.

V noci ze 14. na 15. února rozzářil oblohu nad Austrálií jasný meteor. Obyvatelce města Melbourne se podařilo zachytit noční vesmírné divadlo na video, přičemž tvrdí, že byla ve správný čas na správném místě.

Podle zjištění australské astronomické společnosti šlo o náhodný meteor, který pronikl do naší atmosféry samostatně a není součástí žádného meteoritického roje, informuje iMeteo. Ačkoliv rozzářil nebe nad Austrálií, jeho velikost byla pravděpodobně jen pár centimetrů.

Doporučeno
Vadí ti pomalé očkování v Česku? 130 zemí s ním ještě ani nezačalo Vadí ti pomalé očkování v Česku? 130 zemí s ním ještě ani nezačalo 16. února 2021 17:42

Přibližně před rokem byli obyvatelé Česka a Polska svědky podobného netradičního úkazu, který většina z nás neuvidí ani jednou za život. Několik svědků tehdy popisovalo, že na vlastní oči jsou podobné exploze ještě mnohem zářivější, než dokáže zachytit video.

Domů
Sdílet
Diskuse