Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. února 2021 19:24
Čas čtení 0:54
Vojtěch Vanda

Třicet Talibánců se v afghánské mešitě učilo sestrojit bombu. Trhavina ale vybuchla a všechny zabila

NEWS AFGHÁNISTÁN
Uložit Uložené

Těžko uvěřitelný příběh přinesla afghánská tisková agentura Khaama Press.

Skupina Talibánců z Afghánistánu a šest cizinců se učilo sestrojovat improvizovaná výbušná zařízení, přičemž při „výuce“ přišli všichni o život. Incident se stal ve vesnici Kultak kousek od uzbeckých hranic minulou sobotu. Trénink na výrobu bomby měl probíhat v tamní mešitě. Tálibán výbuch potvrdil, každopádně dodal, že vybuchl sklad a při explozi nikdo nezemřel. Informují o tom Novinky.cz.

Doporučeno
100 tisíc dolarů za vraždu amerického vojáka. I takto Rusové sponzorovali afghánské ozbrojence 100 tisíc dolarů za vraždu amerického vojáka. I takto Rusové sponzorovali afghánské ozbrojence 3. července 2020 15:30

Zprávu jako z morbidního vtipu přinesla afghánská tisková agentura Khaama Press s odvoláním na ministerstvo obrany. Výbuch měl být zaregistrován zhruba 450 kilometrů od hlavního města Kábulu v místě, které dříve patřilo mezi bezpečnější části Afghánistánu. Poslední dobou to tak však není, v okolí totiž Tálibán zvýšil činnost.

Domů
Sdílet
Diskuse