Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2021 10:09
Čas čtení 1:10
Vojtěch Vanda

Češi se během uzavírky okresů spoléhají na aplikace, ukazují jim místa policejních hlídek

Češi se během uzavírky okresů spoléhají na aplikace, ukazují jim místa policejních hlídek
Zdroj: Gabriel Kuchta/Getty Images
NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Řidiči, kteří by se rádi vyhnuli policejním hlídkám, jež hlídají okresy, obvykle využívají sdílených informací v aplikacích. Zajímají se nejen o přímou polohu hlídky, ale například i o hranice okresů.

Cesty mimo okres se zkomplikovaly. Na hranicích jednotlivých územních celků nyní stojí policejní hlídky, které dohlíží na dodržování vládního opatření, podle nějž může osoba, v tomto případě řidič vozidla, opustit hranice okresu jen s příslušnými dokumenty. Na to se snažily vyzrát skupiny využívající různé aplikace, v nichž si například sdílejí polohy jednotlivých hlídek. Také stoupla poptávka po aplikacích, v nichž jsou zaznačeny hranice původních územních jednotek státní správy, informuje Právo.

Doporučeno
Úspěch skoro jako ViralBrothers, přesto jsi o nich možná neslyšel. Toto je 6 českých YouTube kanálů, které tvoří v angličtině Úspěch skoro jako ViralBrothers, přesto jsi o nich možná neslyšel. Toto je 6 českých YouTube kanálů, které tvoří v angličtině 4. března 2021 19:34

Vhod přijde informace o poloze hlídky hlavně v momentě, pokud někdo chce porušit vyhlášená opatření. Po jejich vyhlášení na začátku týdne se strhla smršť na sociálních sítích, kde jistí řidiči sdíleli informace o rozmístěných hlídkách.

Domů
Sdílet
Diskuse