Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2021 19:09
Čas čtení 0:55
Ondřej Jarůšek

Kaufland začne prodávat antigenní testy, koupit si budeš moct dva druhy samotestů

Kaufland začne prodávat antigenní testy, koupit si budeš moct dva druhy samotestů
Zdroj: Martin Strachoň / Wikimedia Commons
NEWS
Uložit Uložené

Obchodní řetězec Kaufland začne prodávat samotesty a své zaměstnance nechá otestovat zdarma.

Zaměstnanci Kauflandu se budou moci od pondělí 8. března nechat zdarma otestovat na koronavirus. Obchodní řetězec pro své pracovníky zajistil celkem 150 tisíc antigenních testů. Otestovat se zaměstnanci mohou nechat v testovací místnosti přímo ve svém pracovišti. Řetězec se kromě toho chystá antigenní testy uvést do prodeje. Kaufland o tom informoval v tiskové zprávě.

Testy přímo na pracovišti 

„Na všech našich prodejnách a na centrále jsme připravili testovací místnosti. V logistice a masozávodě bude testování probíhat v testovacím kontejneru přes externího poskytovatele. Samotný proces testování je také již definován,“ přiblížila Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

Pro pozice, které to umožňují, doporučuje Kaufland práci z domova a zaměstnancům nabízí i poradenství pomocí krizového interventa. Pro své pracovníky obchodní řetězec nakoupil také dva miliony kusů roušek a respirátorů.

Doporučeno
Diana v Izraeli: Otevíráme restaurace, do posilovny se dá jít jen s očkovacím pasem. Takto vypadá konec pandemie Diana v Izraeli: Otevíráme restaurace, do posilovny se dá jít jen s očkovacím pasem. Takto vypadá konec pandemie 5. března 2021 9:30

Do prodeje půjdou antigenní testy 

Kaufland se také chystá antigenní testy uvést do prodeje, stát by se tak přitom mělo už v nejbližších dnech. Nejprve mají být pro zákazníky k mání antigenní testy s odběrem z nosu, které výsledek odhalí do 30 minut s přesností 98,8 procenta. 

V druhé polovině března má nabídku rozšířit varianta testu, která vir dokáže detekovat ze slin. V tomto případě má být výsledek jasný už do 15 minut, a to s 95,8procentní přesností, píše se v tiskovém sdělení.

Kaufland prodává i respirátory třídy FFP2. „Roušky i respirátory jsou součástí stálého sortimentu a nabízíme je zákazníkům za nejnižší možnou cenu. Roušky prodáváme ve velikostech pro dospělé i pro děti,“ dodává tisková mluvčí Kauflandu Renata Maierl.

Domů
Sdílet
Diskuse