Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
9. března 2021 22:40
Čas čtení 0:42
Dominik Vetrák

Andy Serkis se celé hodiny pohyboval po čtyřech, aby se vžil do kůže Gluma. Přípravu na roli bral velmi vážně

Andy Serkis se celé hodiny pohyboval po čtyřech, aby se vžil do kůže Gluma. Přípravu na roli bral velmi vážně
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Andy Serkis vzpomíná na to, jakou náročnou přípravu zvolil před ztvárněním jedné z ikonických filmových postav.

Andy Serkis nedávno poskytl rozhovor pro The Guardian a mimo jiné v něm prozradil i zajímavost z natáčení Pána prstenů. Serkis v něm hrál Gluma ve třech dílech a následně i v Hobitovi. Řada lidí dosud neví, že šlo o skutečného herce v motion capture obleku, který snímal jeho pohyby a mimiku tak, aby později mohl vzniknout Glum v počítačích. 

Serkis později hrál další netradiční postavy jako například King Konga či Caesara v trilogii o Planetě opic. Glum byl ale první takovou postavou a Serkis vzpomíná, jak se na roli připravoval.

Doporučeno
Víme, o čem bude seriálový Pán prstenů a jaké postavy v něm uvidíme Víme, o čem bude seriálový Pán prstenů a jaké postavy v něm uvidíme 14. ledna 2021 14:44

„Několik hodin jsem chodil po čtyřech i mimo natáčení. Chodil jsem tak na procházky nebo se tak pohyboval v interiéru. Když jsem natrefil na lidi, tvrdil jsem jim, že na zemi hledám něco, co mi tam spadlo.“

Pán Prstenů: Společenstvo prstenu bude letos v prosinci slavit již 20 let, a tak se můžeme připravit na to, že herci a členové štábu budou na tvorbu filmů vzpomínat více a více.

Nejoblíbenější scéna režiséra Petera Jacksona z trilogie Pána prstenů. 

Zajímavostí je, že ji nenatočil on. Napsala a zrežírovala ji Fran Walsho, scenáristka filmů.

Domů
Sdílet
Diskuse