Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
18. března 2021 13:33
Čas čtení 0:43
Tereza Šnajdrová

V Česku již vzniká památník obětem koronaviru, stojí za ním i Flegr

V Česku již vzniká památník obětem koronaviru, stojí za ním i Flegr
Zdroj: s povolením Jaroslava Flegra
NEWS JAROSLAV FLEGR KORONAVIRUS
Uložit Uložené

K jeho vzniku můžeš přispět i ty.

Iniciativa Sníh, v jejímž vedení stojí i vědec Jaroslav Flegr, se chystá založit e-památník obětem koronaviru. Do něj může přispět každý, kdo kvůli pandemii přišel o někoho blízkého a rád by jeho příběh sdílel s veřejností.

Doporučeno
Minuta ticha za oběti koronaviru. Česko umlkne 22. března Minuta ticha za oběti koronaviru. Česko umlkne 22. března 17. března 2021 16:18

I nadále existuje mnoho lidí, kteří koronavirus považují za obyčejnou chřipku a odmítají přiznat, že se opravdu jedná o hrozivou pandemii, která v Česku zabila již více než 24 tisíc lidí. I oni by tak mohli smrtící virus přestat brát na lehkou váhu, pokud si přečtou příběhy lidí, kteří kvůli koronaviru předčasně přišli o někoho blízkého.

Iniciativa Sníh, za níž stojí profesor Jaroslav Flegr, se rozhodla založit e-památník obětem koronaviru, kde lidé z různých koutů republiky můžou sdílet příběhy a vzpomínky na své blízké, kterým nemoc vzala život. „Stačí 2 věty. Třeba, Jan P. lékař, 61 let. Strašně moc chybí manželce, dětem, vnoučatům, spoluhráčům i svým pacientům. Pište [email protected],tweetnul Flegr.

Doporučeno
Anketa: Hasič, doktor, řidič tramvaje nebo fotbalista. Zeptali jsme se Čechů, jak jim rok s koronavirem změnil život Anketa: Hasič, doktor, řidič tramvaje nebo fotbalista. Zeptali jsme se Čechů, jak jim rok s koronavirem změnil život 17. března 2021 10:50
Domů
Sdílet
Diskuse