Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2021 14:47
Čas čtení 0:43
Viktor Kniš

Evropská léková agentura nedoporučila používání ivermektinu jako léku proti covidu-19

Evropská léková agentura nedoporučila používání ivermektinu jako léku proti covidu-19
Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky
ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Přípravek není vhodný ani jako prevence covidu.

Evropská léková agentura nedoporučila používání přípravku ivermektin proti onemocnění covid-19. Podle EMA je to v současnosti možné pouze v klinických studiích. Zároveň odborníci upozorňují, že lék není v současnosti vhodný ani jako prevence proti koronaviru.

„Po posledních zprávách z médií a publikacích o používání ivermektinu prozkoumala agentura EMA nejnovější publikované důkazy z laboratorních studií, pozorovacích studií, klinických studií a metaanalýz. Laboratorní studie zjistily, že ivermektin může blokovat replikaci SARS-CoV-2 (virus, který způsobuje covid-19), ale při mnohem vyšších koncentracích ivermektinu, než jsou koncentrace dosahované při současně povolených dávkách,“ píše se v oficiální zprávě EMA.

Doporučeno
Ivermektin proti koronaviru nefunguje, podle Chlíbka to dokazuje další studie Ivermektin proti koronaviru nefunguje, podle Chlíbka to dokazuje další studie 11. března 2021 12:09

I výzkumný pracovník univerzity v Oxfordu Lukáš Neumann nedávno informoval o závěrech z aktuální vědecké studie, která zkoumala účinky léčiva ivermektin na pacientech s koronavirem.

Domů
Sdílet
Diskuse