Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2021 9:03
Čas čtení 1:12
Adam Smeták

Toto je vše, co zatím víme o pádu helikoptéry Petra Kellnera na Aljašce

Toto je vše, co zatím víme o pádu helikoptéry Petra Kellnera na Aljašce
Zdroj: Orjan F. Ellingvag/Corbis via Getty Images
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Shrnuli jsme všechny dostupné informace o pádu vrtulníku, při kterém vyhasl život nejbohatšího Čecha.

Aktualizace 10:43 – Přeživším nehody je podle informací Deníku N fotograf a bývalý mistr světa ve snowboardingu David Horváth. Ten miliardáře často fotil.

V pondělí ráno zaplnila český i zahraniční tisk zpráva o úmrtí nejbohatšího Čecha Petra Kellnera a dalších čtyř osob při tragické havárii vrtulníku na Aljašce. Ke zřícení stroje došlo podle informací The New York Times poblíž ledovce Knik a pád nepřežilo pět z šesti osob přítomných na palubě vrtulníku. K nehodě došlo v sobotu ve večerních hodinách tamního času. Příčiny tragédie se nadále vyšetřují. 

Miliardář Petr Kellner, jehož majetek magazín Forbes odhaduje na 17,5 miliardy dolarů, byl spolu s dalšími pěti osobami na palubě vrtulníku Airbus AS350 B3, který se zřítil poblíž ledovce Knik na Aljašce.  Neštěstí nepřežili také další Čech Benjamin Larochaix, dva průvodci horské chaty Tordrillo Mountain Lodge Gregory Harms a Sean McMannany, a pilot helikoptéry Zach Russel. Jeden člověk nehodu přežil a je nyní ve stabilizované kondici. 

Doporučeno
Zemřel Petr Kellner. Zřítila se s ním helikoptéra na Aljašce Zemřel Petr Kellner. Zřítila se s ním helikoptéra na Aljašce 29. března 2021 8:21
Domů
Sdílet
Diskuse