Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2021 8:05
Čas čtení 1:23
Martin Mičuda

Nový Hummer se ukázal v další verzi. Má 3 elektromotory a výkon 830 koní

Nový Hummer se ukázal v další verzi. Má 3 elektromotory a výkon 830 koní
Zdroj: GMC
TECH
Uložit Uložené

Po pick-upu nám GMC servíruje elektrický Hummer v karosářské verzi SUV.

Pravděpodobně ti neuniklo, že loni se na scénu vrátilo slavné jméno Hummer. Postarala se o to americká značka GMC, která ikonický off-road oživila do elektrické podoby s dodatkem EV. Novinka se zpočátku představila jako pick-up, no a nyní přichází na řadu druhá karosářská varianta, kterou výrobce jednoduše označuje jako SUV.


Bez jednoho milimetru 5metrový Hummer EV SUV je ve srovnání s pick-upem o více než půl metru kratší, za což může kratší zadní převis. Vzadu už totiž není velká korba, ale klasicky řešená střecha s víkem zavazadlového prostoru. Ten po sklopení zadních sedadel nabízí až 2 316 litrů. Druhý, neméně velký kufr se nachází pod přední kapotou. Kromě kratší zadní části překvapivě došlo ke zkrácení rozvoru, ten je totiž o 226 milimetrů menší.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme nejslavnější superkombi na světě. V čem vyniká 600koňové RS 6 za 4 miliony? Vyzkoušeli jsme nejslavnější superkombi na světě. V čem vyniká 600koňové RS 6 za 4 miliony? 23. března 2021 14:30
GMC, Hummer,
Zdroj: GMC

Hummer si však nadále zachovává své velké terénní předpoklady. Světlá výška verze SUV je přes 40 centimetrů, přičemž maximální brodivost přesahuje 80 centimetrů. Obratnost pozitivně ovlivňuje volitelná zadní řízená náprava.

Kokpit má novinka společný s přibližně před půl rokem představeným pick-upem – před řidičem se nacházejí 12,3" digitální budíky, zatímco centrem palubky je výrazný panel s až 13,4" dotykovou obrazovkou infotainmentu. Na ní se může promítat až 18 různých úhlů pohledů z 360stupňového kamerového systému UltraVision. Součástí výbavy je i asistent Smart Cruise – jakýsi autonomní režim, který umožní na vybraných dálnicích jízdu bez rukou na volantu.

Zajímavostí je, že na rozdíl od pick-upu je druhá karosářská varianta slabší z výkonnostní stránky. Místo avizovaných cca 1 000 koní má nový Hummer EV SUV v nejvyšší konfiguraci „jen“ 610 kW / 830 koní. Nadále však platí, že o pohon se stará trojice elektromotorů. Základní konfigurace budou mít už jen dva elektromotory, přičemž výkon nejzákladnější verze je 460 kW / 625 koní. Maximální deklarovaný dojezd má být v závislosti na velikosti baterie na úrovni 483 kilometrů.

V úvodu prodeje se k zákazníkům dostane varianta SUV jen jako Edition 1 s paketem Extreme Offroad – nejvyšší konfigurace s cenovkou 110 tisíc dolarů. Postupně se nabídka rozšíří o základnější deriváty, nejlevnější model bude mít cenovku od 80 tisíc dolarů. Je však třeba dodat, že GMC Hummer EV SUV ve skutečnosti přijde na trh až začátkem roku 2023, a to jen v rámci úvodní edice. Běžné kousky se z výrobních linek dostanou až v roce 2024.

GMC, Hummer,GMC, Hummer,GMC, Hummer,
Zobrazit galerii
(3)
Domů
Sdílet
Diskuse