Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2021 17:08
Čas čtení 1:23
Martin Mičuda

Mercedes-Benz CLS dostal v rámci modernizace sportovnější vzhled a Drift Mode

Mercedes-Benz CLS dostal v rámci modernizace sportovnější vzhled a Drift Mode
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH
Uložit Uložené

Po téměř 4 letech od premiéry nové generace přichází na řadu facelift CLS.

V roce 2017 se na trhu ukázala v pořadí již 3. generace zakladatele segmentu čtyřdveřových kupé. Mercedes-Benz CLS patří nadále mezi nejstylovější vozidla na scéně, poptávka po něm však stále klesá. V případě automobilky ze Stuttgartu za to do nemalé míry může čtyřdveřové GT, které se v základních motorizacích až velmi přiblížilo k CLS. Na povrch se tak s odstupem času dostávají informace o tom, že s nástupcem CLS se již nepočítá.


Zda se tak opravdu (ne)stane, uvidíme za pár let, nyní se ale na světlo světa prodrala jeho modernizovaná podoba. Facelift tak tradičně přichází v polovině životního cyklu, velké optické změny však nepřináší. Kromě nových odstínů laku karoserie či 19-20" disků kol evidujeme jen nový přední nárazník, který více zapadá do současného estetického směrování značky. Vrcholná verze Mercedes-AMG bude mít masku s vertikálními lamelami, tedy tzv. Panamericana grill, zatímco běžné verze mají v masce malé hvězdičky.

Mercedes-Benz, CLS,
Zdroj: Mercedes-Benz

Obecně je CLS nově vizuálně o něco sportovnější a už v základu má jisté prvky výbavy, které byly dosud za příplatek. V luxusním interiéru evidujeme nové typy dekorů, odstínů kůže nebo nové kapacitní volanty – elegantní i sportovní AMG volant pochází z nové třídy S. Zásadní změnou prošel infotainment, který se sice na pohled nemění, ale v rámci modernizace je už pravý ze dvou 12,3" displejů dotykový, jeho vnitřek přitom počítá s rozhraním MBUX. S tím souvisí i výměna fyzického kolečka za dotykovou plochu.

Mercedes-Benz v rámci modernizace obrací speciální pozornost na vrcholnou variantu CLS 53 4Matic+. Ta disponuje kromě zmíněných novinek volantem s dodatečnými voliči s integrovanými displeji – slouží pro změnu jízdního režimu či nastavení auta. Kromě tradičního Night balíčku se do nabídky začlenil i AMG Night Package II, který do černé barvy dokáže zabalit další exteriérové ​​detaily včetně loga.

Doporučeno
Projekt pick-upu od značky Hyundai žije, zcela nové Santa Cruz se začíná rýsovat Projekt pick-upu od značky Hyundai žije, zcela nové Santa Cruz se začíná rýsovat 5. dubna 2021 10:36


Pod kapotou je benzínový řadový šestiválec s výkonem 320 kW / 435 koní, přítomná mild-hybridní technika však dokáže přidat 16 kW, respektive 250 Nm. Zajímavostí je, že pro nejsilnější verzi je možné nyní aktivovat i tzv. Drift Mode, tedy v rámci pohonu všech čtyř kol AMG Performance 4Matic+ poslat sílu pouze na zadní nápravu. Tuto schopnost měly dosud výhradně osmiválcové verze. Součástí AMG verze je následně 9stupňový automat AMG Speedshift či vzduchový podvozek AMG Ride Control+.

Mercedes-Benz, CLS,Mercedes-Benz, CLS,Mercedes-Benz, CLS,Mercedes-Benz, CLS,
Zobrazit galerii
(14)
Domů
Sdílet
Diskuse