Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2021 12:06
Čas čtení 0:32
Daniel Mikolášik

Ruského podnikatele, který veřejně kritizoval Vladimira Putina, uškrtili v Londýně. Vyšetřovatelé vyloučili sebevraždu

Ruského podnikatele, který veřejně kritizoval Vladimira Putina, uškrtili v Londýně. Vyšetřovatelé vyloučili sebevraždu
Zdroj: Flickr/Charles Roffey (ilustrační foto)
NEWS VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Mrtvé tělo Nikolaje Gluškova našli v jeho londýnském bytě. Vyšetřování ukázalo, že ho někdo uškrtil.

Ruského podnikatele Nikolaje Gluškova, který byl známý tím, že kritizoval Vladimira Putina, zavraždili. Podle soudní patologické zprávy ho někdo uškrtil v jeho londýnském bytě. Vyšetřovatelé tak vyloučili spekulace, že šlo o sebevraždu, informuje BBC.

Doporučeno
Je dospělá, uvnitř ale žije jen 4 roky. Dominika po nehodě zapomněla 24 let svého života (Rozhovor) Je dospělá, uvnitř ale žije jen 4 roky. Dominika po nehodě zapomněla 24 let svého života (Rozhovor) 7. dubna 2021 9:30

Mrtvé tělo 68letého Gluškova našli ještě v březnu roku 2018 v jeho bytě v předměstí New Malden v jihozápadním Londýně. Mluvilo se o něm jako o bývalém spolupracovníkovi  ruského oligarchy Borise Berezovského.

Gluškov utekl z Ruska poté, co ho obvinili z podvodů a tunelování během funkce zástupce ředitele letecké společnosti Aeroflot. V roce 2010 mu ve Velké Británii poskytli politický azyl a o 7 let později ho za jeho nepřítomnosti ruský soud odsoudil na 8 let vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse