Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2021 9:26
Čas čtení 1:02
Adam Novosad

Výbuch sopky pokryl vše 30centimetrovou vrstvou popela. Karibský ostrov vypadá jako z apokalyptického filmu

Výbuch sopky pokryl vše 30centimetrovou vrstvou popela. Karibský ostrov vypadá jako z apokalyptického filmu
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="Wikimedia/Dr Peter James Chisholm (licence: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en)" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">creativecommons.org</a>
NEWS
Uložit Uložené

Ostrov Svatý Vincenc zažívá přírodní katastrofu, která způsobila evakuaci tisíců obyvatel.

Ostrovní karibský stát Svatý Vincenc zasáhla sopečná erupce, která vyprskla popel do výšky několika kilometrů a ochromila život běžných lidí. Ačkoliv vulkán La Soufriere nejevil po desetiletí výraznější známky života, od prosince minulého roku se začal probouzet, což se projevilo na seismické aktivitě v této oblasti světa, uvádí BBC.

V posledních dnech nakonec sopka vybuchla, což v hlavním městě státu Kingstown způsobilo paniku. Mnoho obyvatel ostrova je odříznuto od pitné vody, museli z preventivních důvodů opustit své domovy a momentálně se dívají na to, jak sopečný popel vychrlený z kráteru dopadá na budovy, stromy i cesty.

Domů
Sdílet
Diskuse