Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. dubna 2021 9:30
Čas čtení 5:27
Jakub Paulík

Přitahovaly ho výkaly, po měsíci se přiznal své přítelkyni. Proč může být koprofilie nebezpečná?

Přitahovaly ho výkaly, po měsíci se přiznal své přítelkyni. Proč může být koprofilie nebezpečná?
Zdroj: Pixabay/Licht-aus/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Koprofilní aktivity vzbuzují v lidech většinou odpor. Najdou se ale výjimky.

Slyšel jsi už o sexuální úchylce, při které člověk masturbuje nad spící osobou (somnofilie), nebo o sexuální přitažlivosti ke zločincům (hybristofilie)? Jde o takzvané parafilie, neboli poruchy sexuálního objektu, které se vymykají určité normě.

Zařadit mezi ně můžeme i koprofilii, která patří mezi nejvíce zatracované parafilie. Koprofila může sexuálně vzrušovat zápach exkrementů (skatolu), jejich chuť (koprofágie), pohled na výkaly nebo samotný akt vyprázdnění se. Jak je ale vůbec možné, že někoho přitahuje objekt, který téměř každému výrazně zapáchá a přirozeně člověka odpuzuje?

Doporučeno
Zatímco spíš, tvůj přítel nad tebou masturbuje. Kdy může být somnofilie nebezpečná? Zatímco spíš, tvůj přítel nad tebou masturbuje. Kdy může být somnofilie nebezpečná? 12. února 2021 14:30
V tomto článku si přečteš:
  • Co může koprofil požadovat od partnera.
  • Kde jsou hranice bezpečnosti.
  • Jak se může u člověka vyvinout koprofilie.
  • Co víme o této sexuální úchylce z historie.
  • V čem spočívá její velké riziko.

Po měsíci jí řekl, že je koprofil

Lehl si pod svou tehdejší partnerku, která nad ním klečela. V tom okamžiku se nechtěně „uvolnila“. K jejímu překvapení ale nebyl znechucený, právě naopak, vzrušilo ho to. Přibližně takto popisoval Matthew své nové přítelkyni, jakým způsobem se u něj začala vyvíjet koprofilie, píše na platformě Medium Brooklyn Thomas, jejíhož partnera sexuálně přitahovaly činnosti spojené s vyprazdňováním se.

Většina lidí s určitým sexuálním fetišem si začátek parafilie spojuje s konkrétním erotickým zážitkem, řekl sociální psycholog Justin Lehmiller pro Vice. Vhodným příkladem je i jmenovaný Matthew. Mozek jedince si určitou netradiční činnost nebo objekt spojí s pocitem vzrušení, které se může po opakovaných pokusech zvyšovat. Na to, aby šlo o parafilii, se ale musí parafilie opakovat alespoň šest měsíců.

Matthew vyšel s pravdou ven přibližně po měsíci vztahu s Brooklyn. Přiznala se, že ji to poměrně překvapilo, ale neznechutilo. Řekla si, že bude jeho sexuální fetiš akceptovat a pokusí se ho zapojit v posteli. Zpočátku začali orálními aktivitami spojenými s análním otvorem a později přešli i na anální sex.

Jeho přítelkyně před ním chodívala na velkou potřebu a na požádání Matthewa se záměrně neutírala. Matthew později zmínil, že by mohli přejít na další úroveň. V překladu to znamenalo, že by se mu líbilo, kdyby se mu partnerka vyprázdnila na tělo a do úst. Do tohoto stadia se ale kvůli rozchodu nestihli dostat.

Koprofilie je obecně označována za raritní parafilii. Pravdou však je, že s jistotou nevíme, jak často se vyskytuje v lidské populaci. Vyhledávání sexuálních aktivit spojených s výkaly na pornostránkách není přitom zanedbatelné. Například na webu thisvid.com najdeš v kategorii „scat“ 64 679 videí. Zákon nabídky a poptávky hovoří sám za sebe.

Scat
Zdroj: thisvid.com

Nechuť jde při vzrušení do pozadí

Jak je možné, že někoho sexuálně přitahuje aktivita, která se spojuje s něčím, co většinu lidí už jen při pomyšlení na to výrazně odpuzuje? Tuto otázku si položí asi téměř každý, kdo se setká s pojmem koprofilie. Jednu z možných odpovědí nám nabízí výzkum z roku 2013, který uvádí, že při sexuální stimulaci se snižuje schopnost člověka cítit se znechucený. 

Sociální psycholog Justin Lehmiller tvrdí, že slyšel o případech, kdy se dva partneři milovali ve sprše a žena svého přítele neúmyslně pomočila. V té chvíli se u něj ale mohl potlačit pocit znechucení a nahradila ho rozkoš. Pokud se podobná situace opakovala vícekrát, u jedince se mohla vyvinout urofilie (jinak nazývaná i urolagnie).

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 97119 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Čí koprofilii odhalili američtí agenti z úřadu, který byl předchůdcem CIA.
  • Co víme o koprofilii nesexuálního charakteru u pacientů s demencí.
  • Jak se přistupuje k léčbě.
  • Jak lze vysvětlit házení fekálií u lidí.
Domů
Sdílet
Diskuse