Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2021 12:37
Čas čtení 0:46
Ondřej Jarůšek

Zeman se vyjádří k útoku Ruska na Česko. Ale až za týden

Zeman se vyjádří k útoku Ruska na Česko. Ale až za týden
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Na vyjádření prezidenta si budeme muset počkat.

Prezident Miloš Zeman se ke zjištěním, podle kterých bylo Rusko zapojeno do výbuchů muničních skladů ve Vrběticích, vyjádří až za týden. Pro Novinky to potvrdil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. „Širší vyjádření zazní v neděli 25. dubna v pořadu Partie,” uvedl.

Doporučeno
FOTO: Výbuch ve Vrběticích: Explodovaly tuny munice, dva lidé zemřeli FOTO: Výbuch ve Vrběticích: Explodovaly tuny munice, dva lidé zemřeli 17. dubna 2021 22:01

V souvislosti s informacemi o zapojení ruských agentů do explozí vyhostil Jan Hamáček (ČSSD) 18 ruských diplomatů. Za rozhodnutí vlády se Zeman postavil, uvedl ředitel zahraničního odboru prezidentské kanceláře Rudolf Jindrák.

„To je velmi dobře a je to velmi důležité,“ napsal Jindrák na Twitteru. Zároveň uvedl, že reakce Ruska bude „minimálně reciproční“. Rusko v reakci na vyhoštění ruských diplomatů oznámilo, že „Česko ví, co bude následovat“.

K prvnímu výbuchu skladu ve Vrběticích došlo 16. října 2014 a zahynuli při něm dva lidé. Jejich ostatky byly nalezeny až o několik týdnů později. K další explozi došlo 3. prosince téhož roku.

Doporučeno
Putin udělil agentům za útok ve Vrběticích řád Hrdiny Ruska, myslí si investigativní novinář Bellingcatu Putin udělil agentům za útok ve Vrběticích řád Hrdiny Ruska, myslí si investigativní novinář Bellingcatu 17. dubna 2021 22:19
Domů
Sdílet
Diskuse