Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2021 11:29
Čas čtení 0:57
Tereza Šnajdrová

Liberecká univerzita se ujala běloruských studentů pronásledovaných Lukašenkovým režimem

Liberecká univerzita se ujala běloruských studentů pronásledovaných Lukašenkovým režimem
Zdroj: se souhlasem Natalyie
NEWS BĚLORUSKO
Uložit Uložené

Ministerstvo školství pro ně vypsalo stipendia.

Technická univerzita v Liberci vzala pod svá křídla šestnáct nových studentů architektury z Běloruska. Ti byli nuceni ze země uprchnout kvůli násilným represím, kterým se jim dostávalo po protestech proti tamnímu režimu. Příjezd studentů byl umožněn také díky ministerstvu školství, které pro ně vypsalo stipendia, informuje ČT24.

Doporučeno
Nikdo mě nepřipravil na gumové projektily a na to, že začnou zabíjet lidi, popisuje situaci v Bělorusku Nataliya (Rozhovor) Nikdo mě nepřipravil na gumové projektily a na to, že začnou zabíjet lidi, popisuje situaci v Bělorusku Nataliya (Rozhovor) 11. srpna 2020 11:27

Jednou ze studentek je i Anastasiya, která kvůli ochraně blízkých a přátel zůstává v anonymitě. V Bělorusku se zúčastnila demonstrací proti tamnímu násilnickému režimu, za což jí hrozilo vězení a pomohla ji až advokátka z dobrovolnické právní služby. Anastasiya studovala na univerzitě v Minsku architekturu a nakonec byla nucena zemi opustit.

Domů
Sdílet
Diskuse