Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2021 17:48
Čas čtení 1:43
Tereza Šnajdrová

Komunisté odmítají napětí mezi Českem a Ruskem: Válku s Ruskem nechceme

Komunisté odmítají napětí mezi Českem a Ruskem: Válku s Ruskem nechceme
Zdroj: Matej Divizna/Getty Images
NEWS KSČM
Uložit Uložené

Podle komunistů jde v celé kauze pouze o dostavbu jaderné elektrárny Dukovany.

Většina politických stran se po informacích, které vypluly na povrch v průběhu víkendu, k jakémukoliv kontaktu s Ruskem obrací zády. Předsedové a politici žádají vyhoštění většiny diplomatů z ruské ambasády v Praze, staví se pro vyřazení Ruska z tendru o stavbu nového jaderného bloku v Dukovanech a jediný, kdo s útokem ruských agentů nemá problém, jsou komunisté.

Doporučeno
Rusko vyhostí 20 zaměstnanců české ambasády v Moskvě, na odchod dostali 24 hodin Rusko vyhostí 20 zaměstnanců české ambasády v Moskvě, na odchod dostali 24 hodin 18. dubna 2021 21:23

KSČM odmítá záměrné stupňování napětí mezi Českou republikou a Ruskou federací. Válku s Ruskem nechceme,“ stojí na Facebooku komunistů.

K útoku na Vrbětice vydala strana oficiální prohlášení, v němž upozorňují, že komunisté vždy hájili sovětské a ruské zájmy a celá tato kauze vznikla jen kvůli stavbě nového jaderného bloku v Dukovanech, ze které opozice žádá vyškrtnout ruskou firmu Rosatom. „Mnohem více ale v celé kauze samozřejmě jde o dostavbu jaderné elektrárny Dukovany. Přesněji o firmu, která ji nedostaví…,“ píší komunisté. 

Domů
Sdílet
Diskuse