Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2021 21:23
Čas čtení 0:24
Viktor Kniš

Rusko vyhostí 20 zaměstnanců české ambasády v Moskvě, na odchod dostali 24 hodin

Rusko vyhostí 20 zaměstnanců české ambasády v Moskvě, na odchod dostali 24 hodin
Zdroj: Úrad vlády ČR
NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Jde o reakci na vyhoštění 18 diplomatů z ambasády v Praze poté, co policie spojila výbuch muničního skladu ve Vrběticích z roku 2014 s ruskými agenty.

Rusko rozhodlo o vyhoštění 20 zaměstnanců české ambasády v Moskvě. „Velvyslanec Pivoňka se vrátil z ruského ministerstva zahraničí. Byl informován, že ruská strana vyhošťuje 20 pracovníků české ambasády v Moskvě. Termín na opuštění Ruské federace byl stanoven do zítřejší půlnoci,“ řekl vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) portálu Blesk Zprávy

V pondělí bude mít setkání krizový štáb ministerstva zahraničí Česka. Na aktuální situaci zatím nereagoval prezident Miloš Zeman, vyjádřit se chce až příští neděli. Předseda vlády Andrej Babiš události odsoudil.

Doporučeno
Hamáček: Dopředu jsem věděl, že do Moskvy nepoletím. Byla to koordinovaná akce Hamáček: Dopředu jsem věděl, že do Moskvy nepoletím. Byla to koordinovaná akce 18. dubna 2021 18:13

Česká republika rozhodla o vyhoštění 18 agentů poté, co policie spojila výbuch muničního skladu ve Vrběticích z roku 2014 s ruskými agenty, kteří otrávili bývalého vojenského zpravodajského důstojníka Skripala.

Domů
Sdílet
Diskuse