Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2021 16:54
Čas čtení 0:34
Daniel Mikolášik

Přelomová novinka od Pfizeru: Společnost chce do konce roku představit antivirové pilulky proti covidu

Přelomová novinka od Pfizeru: Společnost chce do konce roku představit antivirové pilulky proti covidu
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
NEWS
Uložit Uložené

Pilulka by měla by být účinná i proti různým mutacím koronaviru.

Farmaceutická společnost Pfizer, která ve spolupráci se společností Biontech vyvinula vakcínu proti koronaviru, přichází s dalším léčivem. Tentokrát tvrdí, že do konce roku představí tzv. antivirové pilulky proti onemocnění covid-19. Pro CNBC to řekl ředitel Pfizeru Albert Bourla.

Tabletku podle jeho slov bude moci kdokoliv užít v pohodlí domova a měla by být účinná i proti více mutacím koronaviru. Společnost aktuálně testuje dvě antivirotika, jedno intravenózně a jedno orálně.

Doporučeno
Arenberger: Od července chceme otevřít registraci k očkování pro osoby nad 18, nebo 16 let Arenberger: Od července chceme otevřít registraci k očkování pro osoby nad 18, nebo 16 let 28. dubna 2021 17:30

„Byl by to obrovský krok vpřed, kdyby antivirotika fungovala. Služby by mohly fungovat a nemuseli bychom mít lockdown,“ řekl k nápadu s pilulkami proti covidu profesor Kevin Blyth, vědec z univerzity v Glasgow.

„Pokud vše půjde podle představ, pilulky se dočkáme do konce roku 2021,“ řekl Bourla, přičemž dodal, že o podrobnostech a pokroku v testování bude společnost Pfizer informovat ještě v létě. S první fází testování začali ještě koncem března. Přípravek zatím nese označení PF-07321332.

Domů
Sdílet
Diskuse