Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2021 21:11
Čas čtení 1:14
Tímea Krauszová

Aerolinka vyprodala letenky za necelé 3 minuty. Pasažéři však nikam neodcestují, jen se proletí po noční obloze

Aerolinka vyprodala letenky za necelé 3 minuty. Pasažéři však nikam neodcestují, jen se proletí po noční obloze
Zdroj: Unsplash/Gabriel Crismariu/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Přistanou na stejném letišti, ze kterého odletěli.

Aerolinky i letiště po celém světě zejí poslední rok prázdnotou. Ačkoli tu a tam se lockdowny uvolnily, většina světa přestala cestovat. Společnosti, které se cestovním ruchem živí, proto vymýšlely různé způsoby, jak ztracený zisk nahradit.

Například letiště na Tchaj-wanu nabízelo cestovní zážitek bez cestování. S letenkou a plným kufrem mohli lidé přijít na letiště, projít všemi kontrolami i check-inem, počkat na svůj let v čekací hale a dokonce i nastoupit do letadla. Udělali si skvělé příběhy na Instagram a mohli se tvářit, že letí na dovolenou. Nikam však neodletěli.

Vice tentokrát píše o cestovatelském zážitku, který nabízí australská aerolinka Qantas. Prakticky nikam nevycestuješ, jde totiž o vyhlídkový let zaměřený na nebeský fenomén, který není častý.

Cestovanie
Zdroj: Unsplash/Gabriel Crismariu/na voľné na použitie

Měsíc „zblízka“

Cestujícím garantovali výhled na superměsíc i pohled na úplné lunární zatmění, tedy jedinečný dvojitý úkaz. Limitovaný počet letenek se vyprodal za dvě a půl minuty, ačkoli letadlo udělá jen menší okruh a vrátí se na stejné letiště.

Exkluzivní letecký zájezd s názvem Supermoon Scenic Flight odlétá ze Sydney 26. května, přičemž jde o zhruba 2,5hodinový přelet po obloze. Lístky byly na prodej za 499 dolarů (třída economy) nebo za 1 499 dolarů (první třída). Qantas na Twitteru později prozradil, že díky enormnímu zájmu vyprodali všechny letenky za rekordní čas. Vytvořili i čekačku pro další zájemce, podle Vice je už i ta zavřená.

Podle NASA jde o druhý superměsíc v roce 2021. Je to opakující se událost, kdy je Měsíc nejblíže k Zemi, a proto se nám zdá větší a jasnější než jindy. Květnový superměsíc však je výjimečný tím, že se překrývá s lunárním zatměním. Na několik hodin naše planeta Měsíc zastíní, čímž Měsíc získá tmavší, červený odstín.

Domů
Sdílet
Diskuse