Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2021 14:30
Čas čtení 9:39
Richard Bonde

Top aplikace pro smartphony s iOS i Androidem, které stojí za vyzkoušení

Top aplikace pro smartphony s iOS i Androidem, které stojí za vyzkoušení
Zdroj: Richard Bonde/Refresher, William Hook/Unsplash/volně k užití
TECH
Uložit Uložené

Díky těmto čtyřem aplikacím vytěžíš ze svého smartphonu ještě více.

Statistiky odhadují, že na světě je v současnosti aktivních až 6 miliard smartphonů. Někteří jejich vlastníci je využívají jen na nejnutnější věci a smartphony berou jen jako jakýsi „standard“, jiní se je snaží využít naplno.

V tomto článku ti přinášíme čtyři skvělé aplikace pro smartphony se systémem iOS i Android, které ti usnadní život a ještě více přiblíží možnosti tvého každodenního pomocníka. Všechny jsou bezplatné a nabízejí prémiové funkce za příplatek – v případě této čtveřice ti však i bezplatné verze nabídnou vše, co budeš potřebovat.

Doporučeno
5 skvělých funkcí iPhonu, na které se můžeš těšit v novém iOS 15 5 skvělých funkcí iPhonu, na které se můžeš těšit v novém iOS 15 20. července 2021 17:30

Spark

Typ komunikace, který je v moderním světě stále důležitější, je elektronická pošta. Mnozí uživatelé emailu mají více účtů, často i na více doménách, tedy s různými službami za zavináčem. V době newsletterů a spousty spamu je však obtížné udržovat pořádek v kombinované emailové schránce a čas od času se uživateli může ztratit důležitý email.

V redakci jsme vyzkoušeli Spark – aplikaci, které se pořádek v emailových schránkách a aliasech daří udržovat bez naší námahy. Kromě toho nabízí řadu skvělých funkcí, které ocení občasní uživatelé, ale i profesionální PR manažeři. Vývojáři svou skvělou apku prezentují sloganem Love your email again, v překladu Měj svůj email znovu rád.

spark, screenshot
Zdroj: snímka z apky Spark

Základní informace

Název appky: Spark
Platformy: iOS i Android
Vývojář: Readdle
Hodnocení: ⌀ 4,7 hvězdičky
Cena: bezplatně, funkce navíc za 7,99 €/měs.

Inteligentní doručená pošta

Jednou z nejklíčovějších funkcí aplikace je smart inbox. Díky této vymoženosti se neztratíš v desítkách emailů, které ti do různých schránek přibyly v průběhu dne v přírodě bez mobilu. Spark ti zprávy automaticky roztřídí na nepřečtené, přečtené a odložené a zároveň na zprávy od lidí, oznámení od služeb a newslettery z webových stránek, které odebíráš.

Spark je velmi snadno a podrobně přizpůsobitelný. Můžeš si nastavit až čtyři věci, které se stanou se zprávou, když po ní potáhneš prstem – krátce doleva, dlouho doleva, krátce doprava a dlouho doprava. Navíc, pokud již podle odesílatele a předmětu víš, že všechny zprávy v dané kategorii jsou nepodstatné, můžeš všechny najednou jedním klikem archivovat, smazat nebo pouze označit jako přečtené.

Skvělou vlastností smart inboxu, která zpřehlední práci všem, kteří mají více emailových adres, je barevné kódování. V doručené poště se ti podle toho, na kterou adresu ti email přišel, budou zobrazovat barevné čárky. Díky nim ještě před otevřením emailu odlišíš, zda jde o email ze školy, z práce, z druhé práce nebo jen o něco na volný čas.

spark, screenshot
Zdroj: snímka z apky Spark

Odkládání, plánování a upozorňování

Další věcí, kterou budeš s appkou Spark využívat téměř denně, je odkládání emailů na později. Nemysli si, že tě škatulkujeme jako prokrastinátora, ale známe to všichni. Když tvůj osobní interiérový designér potřebuje fotku tvé kuchyně a ty jsi v práci, zpráva by ti jen zbytečně překážela mezi důležitějšími. S funkcí Odložit si můžeš nastavit, kdy se ti zpráva „doručí“ znovu – a vůbec nezáleží na tom, zda tvá emailová adresa končí na @gmail.com nebo @vymyslenadomena.sk. Dokonce si můžeš vybrat, zda chceš o návratu zprávy do doručené pošty dostat oznámení nebo ne.

Skvělá vymoženost pro ty, kteří zvyknou ponocovat do druhé ráno, je plánování odesílání. Emaily ze Sparku nemusí odejít hned, dá se jim nastavit čas odeslání kdykoliv do budoucnosti. Pokud tedy v noci píšeš email šéfovi, který tě naposledy pokáral za špatný spánek, můžeš odeslání naplánovat na 7.30 a klidně můžeš spát i do deváté, protože tvá zpráva se pošle automaticky.

Do třetice bychom rádi pochválili i funkci připomenutí zapomenutého emailu. Pokud od svého klienta, kolegy, kamaráda nebo kohokoli jiného nutně potřebuješ odpověď, můžeš si nastavit datum a čas, kdy ti Spark automaticky připomene, že žádná odpověď ještě nepřišla. Pokud do nastaveného data přijde, připomínka se automaticky označí jako splněna a ty si můžeš při další zprávě nastavit novou.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 98816 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak ti appka Spark pomůže zrychlit tvou emailovou komunikaci.
  • Ve které appce můžeš fotit v manuálním režimu do bezztrátového formátu.
  • Jak jednoduše, ale detailně v ní můžeš upravovat své fotky.
  • Která aplikace ti bude přítelem, který si pamatuje každý tvůj den.
  • Jak ti pomůže zbavit se rutiny, která ti ničí náladu.
  • Díky které appce už nikdy nezapomeneš na své léky.
  • Jak se můžeš díky ní stát pánem svého zdraví.
Domů
Sdílet
Diskuse