Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2021 15:49
Čas čtení 1:14
Martin Mičuda

Rolls-Royce ohromil unikátním kabrioletem se slunečníkem, který může být nejdražším automobilem na světě

Rolls-Royce ohromil unikátním kabrioletem se slunečníkem, který může být nejdražším automobilem na světě
Zdroj: Rolls-Royce
TECH
Uložit Uložené

Boat Tail je zakázkový počin inspirovaný luxusními jachtami.

I přesto, že každý vyrobený exemplář kteréhokoliv modelu značky Rolls-Royce je doslova jedinečný, není unikát jako unikát. Po několika letech totiž britský výrobce speciálním modelem Boat Tail ohlašuje návrat k výrobě vozidel, která vzniknou výhradně na míru danému majiteli. Odkazuje na to i samotný název, který Rolls-Royce již v minulosti použil při jedinečných modelech.


Téměř 6metrový kolos stojí na základech nové generace limuzíny Phantom, použitá podvozková architektura však byla značně přizpůsobena. Všechny části karosérie byly ručně vytvarované z hliníkových panelů a samotná automobilka uvádí, že nový Boat Tail si vyžádal až 1 813 zcela nových částí a komponentů.

Rolls-Royce, Boat Tail,
Zdroj: Rolls-Royce


Jak naznačuje už i samotný název, inspirací pro novinku jsou luxusní jachty, kterým odpovídají nejen použité materiály a tvary, ale také barevné odstíny. Přední linie sice netají příbuznost a estetické ztvárnění se současnými „konvenčními“ modely značky, pointou specialitky však jsou unikátní zadní partie.

Domů
Sdílet
Diskuse