Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2021 18:49
Čas čtení 0:57
Daniel Mikolášik

Kendall Jenner kritizují kvůli její značce tequily. Mexické komunity ji obvinili z kulturního přivlastnění

Kendall Jenner kritizují kvůli její značce tequily. Mexické komunity ji obvinili z kulturního přivlastnění
Zdroj: Gareth Cattermole/Getty Images
OSOBNOSTI KENDALL JENNER
Uložit Uložené

Podle některých pobouřených členy mexických a latinskoamerických komunit je urážlivé a dehonestující, že se modelka snaží napodobit jiné etnikum jen kvůli svému vlastnímu profitu.

Influencerka, modelka a nově i podnikatelka Kendall Jenner představila svou novou značku známého mexického alkoholického nápoje tequila. Novinka s názvem 818 Tequila se však mimo jiného dočkala především kritiky od latinskoamerických a mexických komunit, informuje USA Today.

Mnozí lidé Kendall Jenner totiž obviňují z kulturního přivlastnění, o kterém je v posledních letech slyšet stále více. Definuje se jako kopírování prvků marginalizované kultury pro vlastní potřebu nebo pro vlastní použití členy jiné kultury.

Doporučeno
Hodnota byznysu s tvarujícím spodním prádlem Kim Kardashian vzrostla na více než 1,6 miliardy dolarů Hodnota byznysu s tvarujícím spodním prádlem Kim Kardashian vzrostla na více než 1,6 miliardy dolarů 12. dubna 2021 19:15
Domů
Sdílet
Diskuse