Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2021 9:56
Čas čtení 0:42
Viktor Kniš

Evropská unie chystá aplikaci, ve které budeš mít všechny doklady

Evropská unie chystá aplikaci, ve které budeš mít všechny doklady
Zdroj: Unsplash/Carol Magalhães, voľne na použitie
NEWS
Uložit Uložené

Otázkou bude nejen přístupnost, ale i bezpečnost našich dokladů.

Evropská unie chystá aplikaci pro všech 27 členských států, která umožní vložit si do telefonu všechny osobní doklady a využívat je tak stoprocentně elektronicky.

Digitální peněženka samozřejmě nebude povinností, ale alternativou. Pokud se ale uživatel rozhodne využívat ji, musí se připravit na rizika 21. století, která s sebou tato novinka přináší.

Doporučeno
Elon Musk zvedl cenu erotické kryptoměny o 350 procent. Může za to tweet se sexuálním podtónem Elon Musk zvedl cenu erotické kryptoměny o 350 procent. Může za to tweet se sexuálním podtónem 6. června 2021 12:53

Kromě rizika, že se nám může vybít telefon, musíme počítat i s bezpečnostními faktory. Odborníci na IT pro televizi Markíza upozornili, že firmy, které budou zpracovávat osobní údaje z občanských průkazů, budou čelit mnoha útokům hackerů.

„Díky digitální peněžence budete moci prokázat svou totožnost a sdílet elektronické dokumenty ze své peněženky Evropské digitální identity kliknutím na jedno tlačítko telefonu,“ promuje novinku předsedkyně Evropské komise Ursula Gertrud von der Leyen.

Domů
Sdílet
Diskuse