Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2021 15:28
Čas čtení 1:02
Ondřej Jarůšek

Čeští fotbalisté na mistrovství Evropy nepokleknou. Zvolí jiné gesto

Čeští fotbalisté na mistrovství Evropy nepokleknou. Zvolí jiné gesto
Zdroj: Jonathan Moscrop/Getty Images
SPORT EURO 2021
Uložit Uložené

Podle české reprezentace a FAČR politická gesta do sportu nepatří.

Český fotbalový tým na aktuálním mistrovství Evropy na podporu hnutí Black Lives Matter nepoklekne. Na znak boje proti rasismu případně zvolí jinou formu, a sice poukázání rukou na nápis kampaně UEFA Respect na rukávu národního dresu. Toto logo a nápis vyjadřuje boj nejen proti rasismu, ale i proti xenofobii nebo dalším projevům nenávisti.

Zmíněné gesto ale český tým prokáže jen v případě, že i soupeř zvolí jakoukoliv formu podpory boje proti rasismu.

Doporučeno
Hvězda UFC Jiří Procházka: Jdeme si pro světové prvenství, odmítnout titulový boj kvůli jiné výzvě by bylo troufalé (Rozhovor) Hvězda UFC Jiří Procházka: Jdeme si pro světové prvenství, odmítnout titulový boj kvůli jiné výzvě by bylo troufalé (Rozhovor) 31. května 2021 9:30

„Chceme se soustředit ryze na fotbal a na sportovní stránku naší účasti na mistrovství Evropy. Rozumím tomu, že společnost vnímá podobná témata jako důležitá, a i reprezentace odsuzuje jakékoliv formy rasismu, ale my už jsme celou věc s týmem probrali během březnového srazu, zvolili naše vlastní řešení a na tomto postoji nic měnit nebudeme,“ řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

Domů
Sdílet
Diskuse