Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. července 2021 11:25
Čas čtení 0:59
Daniel Mikolášik

VIDEO: V Kalifornii vzniklo ohnivé tornádo. Sever státu pustoší ničivé lesní požáry

VIDEO: V Kalifornii vzniklo ohnivé tornádo. Sever státu pustoší ničivé lesní požáry
Zdroj: Unsplash/Matt Howard/na voľné použitie (ilustračné foto)
NEWS
Uložit Uložené

Požáry ničí lesy i obydlí.

Sever amerického státu Kalifornie poslední dny pustoší ničivé lesní požáry. Západ Spojených států bojuje s extrémně suchým počasím a rekordními teplotami. Požáry ničí rozsáhlé lesní plochy či obydlí, úřady nařizují evakuace a uzávěrky. V usedlosti Tennant v okrese Siskiyou se také vyskytlo ohnivé tornádo, informuje BBC.

Doporučeno
VIDEO: Muž natáčel tornádo na Moravě i v době, kdy ničilo jeho vlastní dům VIDEO: Muž natáčel tornádo na Moravě i v době, kdy ničilo jeho vlastní dům 26. června 2021 15:22

Tornádo vytvořené extrémními povětrnostními podmínkami v požárem zasažených oblastech zachytili i na video. Videozáznam pořídila americká lesní služba v národním lese Klamath nedaleko hranic s Oregonem. Ta ho popsala jako rotující vír s horkým vzduchem a plynem ze stoupajícího ohně. Podle Los Angeles Times bylo takových tornád na území severní Kalifornie více.

Domů
Sdílet
Diskuse