Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2021 13:52
Čas čtení 0:56
Ondřej Jarůšek

ČHMÚ zpřísňuje výstrahu: Na Česko se valí velmi silné bouře, hrozí povodně a vítr může dosahovat rychlosti až 90 km/h

ČHMÚ zpřísňuje výstrahu: Na Česko se valí velmi silné bouře, hrozí povodně a vítr může dosahovat rychlosti až 90 km/h
Zdroj: Unsplash/NOAA/volně k užití
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Do Česka se opět vrací nepříznivé počasí.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zpřísnil výstrahu, která platí v souvislosti s velmi silnými bouřkami, jež se očekávají na celém území Česka. Aktuální výstraha před bouřkami platí od nedělních 15 hodin do druhé hodiny ráno a dále potom po většinu část pondělního dne.

Původně meteorologové očekávali přívalové deště s 50 milimetry srážek, podle upravené výstrahy však od dnešního odpoledne do nočního hodin napadne 60 milimetrů. V částech Vysočiny, Jihočeského a Jihomoravské kraje to může být dokonce až 80 milimetrů srážek

Doporučeno
Do roku 2050 se už s oteplováním nedá nic dělat. Když do té doby omezíme skleníkové plyny, můžeme klima ovlivnit, říká Zahradníček Do roku 2050 se už s oteplováním nedá nic dělat. Když do té doby omezíme skleníkové plyny, můžeme klima ovlivnit, říká Zahradníček 8. července 2021 15:33

Kvůli přívalovým dešťům bude od nedělních 18 hodin až do pondělního večera v platnosti také výstraha před povodněmi. Docházet může k rozvodnění malých toků a suchých koryt, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů, podemletí komunikací nebo jejich zanesení unášeným materiálem, uvádí ČHMÚ. Platí to celou republiku s výjimkou Zlínského kraje, většiny Jihomoravského a Moravskoslezského kraje a dále části kraje Olomouckého.

Domů
Sdílet
Diskuse