Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2021 18:23
Čas čtení 0:44
Radim Šlechta

Muže na Sibiři zabil medvěd před očima jeho přátel. Ti pak šli sedm hodin naboso pro pomoc

Muže na Sibiři zabil medvěd před očima jeho přátel. Ti pak šli sedm hodin naboso pro pomoc
Zdroj: Pexels/Janko Perlic/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

V ruském národním parku Ergaki medvěd zaútočil na turistu. Jeho přátelé z úkrytu pozorovali, jak ho trhá na kusy.

Skupina přátel se rozhodla utábořit se v národním parku Ergaki v Rusku. Když ale brzy ráno začali balit stany, jednoho z nich napadl hladový medvěd. Jevgenij Starkov po útoku zemřel, jeho přátelé celý hororový výjev sledovali. Informoval o tom plátek The Times.

„Začali jsme si balit. Měli jsme jen dva stany. A najednou jsem viděl, jak medvěd pomalu vystrkuje hlavu z křoví. Byl obrovský a od pusy mu tekly provazce slin,“ popisuje situaci Anton Shelkunov, který hrozivou scénu pozoroval. „Najednou se na nás prostě rozeběhl,“ doplňuje.

Společně s Jevgenijem Dobrorodným a Pavlem Zhemchugovem se jim podařilo ukrýt se v dutině poblíž, odkud sledovali, jak medvěd trhá a jí 42letého Starkova. Turista z Moskvy se nedokázal před zvířetem schovat včas.

Kvůli špatnému počasí se na místo nemohli dostat záchranáři ani vyšetřující, a tak když byl s turistou medvěd hotový, jediné, co mohli přeživší udělat, bylo naboso se vydat na sedmihodinovou cestu na místo, odkud mohli zavolat o pomoc. 

Místo správa parku následně pro veřejnost uzavřela. Tělo oběti se zatím nenašlo, podle správců se totiž jedná o velmi nepřístupnou oblast. Podle vyšetřovatelů medvěda nejspíš přilákalo jídlo, které měli turisté v zavazadlech.

Domů
Sdílet
Diskuse