Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
13. srpna 2021 21:04
Čas čtení 0:47
Viktor Kniš

Olympionik skoro nestihl závody, protože nastoupil na špatný autobus. Na taxík mu půjčila dobrovolnice, nakonec získal zlato

Olympionik skoro nestihl závody, protože nastoupil na špatný autobus. Na taxík mu půjčila dobrovolnice, nakonec získal zlato
Zdroj: Unsplash/Bryan Turner/volně k užití
NEWS LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2020
Uložit Uložené

Jamajský sprinter Hansle Parchment téměř závody nestihl, nakonec však vše dobře dopadlo.

Ačkoli olympijské hry v Tokiu nepatří mezi ty, na které se bude vzpomínat jako na nejpovedenější, minimálně několik pozitivních příběhů jim pověst vylepšuje. Patří mezi ně i ten, který nedávno na své sociální síti zveřejnil jamajský sprinter Hansle Parchment.

Ten sice získal zlatou medaili v disciplíně běh na 110 metrů přes překážky, musí však poděkovat ochotné dobrovolnici, bez níž by se na závod vůbec nestihl dostavit.

Doporučeno
Krvavé rvačky bez rukavic sledují miliony lidí, brutální show se stává novým světovým fenoménem Krvavé rvačky bez rukavic sledují miliony lidí, brutální show se stává novým světovým fenoménem 6. července 2021 8:00

V olympijské vesnici totiž nastoupil na špatný autobus, který ho místo k atletické dráze odvezl k bazénům. Když si to uvědomil, už neměl dostatek času, aby se stejnou trasou vrátil a vyhledal správný autobus.

Oslovil proto dobrovolnici jménem Trijana, která mu půjčila pár drobných na taxík, i když tím pravděpodobně porušila některé z nařízení, která měla za normálních okolností dodržovat.

Sprinter Hansle Parchment závody těsně stihl a velkolepým způsobem je vyhrál. Krátce nato dobrovolnici kontaktoval, aby jí vrátil peníze. Ona prý vůbec nevěděla, že jamajskému reprezentantovi pomohla získat zlato. Kromě toho, že si mohla potěžkat medaili a získala peníze zpět, jí Parchment daroval i reprezentační tričko.

Dobrovolnice se jím dokonce pochlubila na Instagramu. Zároveň dostala pozvání na dovolenou na karibský ostrov od jamajského ministra turismu, který chce takto mladé dívce oplatit laskavost, informuje Sportnet.

Domů
Sdílet
Diskuse