Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2021 19:23
Čas čtení 1:13
Tereza Šnajdrová

Afroameričanka, kterou policie během nepokojů zbila a oddělila od jejího batolete, dostane 2 miliony dolarů

Afroameričanka, kterou policie během nepokojů zbila a oddělila od jejího batolete, dostane 2 miliony dolarů
Zdroj: Unsplash/Koshu Kunii/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Žena se vracela autem domů, když omylem zahnula do ulice, v níž probíhaly protesty proti policistům, kteří zabili Waltera Wallace mladšího.

Rickia Young se 27. října v ranních hodinách vracela autem domů, když omylem zajela na místo, na kterém zrovna probíhaly protesty proti policistům, kteří ve Filadelfii zabili Waltera Wallace mladšího. V tu ránu ji policisté rozbili obušky okno, vytáhli ji z auta, zbili, spoutali a oddělili od jejího batolete, které cestovalo spolu s ní. Za neoprávněné a agresivní chování policistů musí nyní město ženě zaplatit dva miliony dolarů, tedy zhruba 43 milionů korun, informuje NBC news.

Doporučeno
Aktualizováno: Při výbuchu domu v Koryčanech zemřeli dva dobrovolní hasiči Aktualizováno: Při výbuchu domu v Koryčanech zemřeli dva dobrovolní hasiči 15. září 2021 14:11

Na tento den asi ošetřovatelka Rickia Young jen tak nezapomene. Při cestě domů omylem zahnula do ulice, v níž zrovna probíhaly protesty proti policejnímu zabití Waltera Wallace mladšího, a jelikož je Afroameričanka, policisté ihned zaútočili i na ní. Ač se snažila z místa dostat, tamní hlídky ji rozbily okno obuškem, vytáhly ji z auta, surově ji zbily, spoutaly a oddělily ji od syna, který cestoval spolu s ní. Sluchově postižené batole navíc během brutálního útoku policie ztratilo naslouchátka a takový zážitek pro něj musel být opravdu traumatizující.

Young se proti neoprávněnému zadržení ihned rozhodla bránit, a to nejen proto, že někdo z policistů navíc na Facebooku uveřejnil fotku jejího syna a napsal, že ho zachránil. „Toto dítě se ztratilo během násilných nepokojů ve Filadelfii. Bloudilo tam bosé, ale náš policista se postaral o jeho ochranu,“ chvástali se policisté v příspěvku, který byl později smazán.

Domů
Sdílet
Diskuse