Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2021 19:40
Čas čtení 1:52
Vojtěch Vanda

Jaká pravidla platí pro nošení respirátorů a roušek? Připomínáme, kde musíš mít jakou ochranu úst a nosu

Jaká pravidla platí pro nošení respirátorů a roušek? Připomínáme, kde musíš mít jakou ochranu úst a nosu
Zdroj: David Benito/Getty Images
ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Čísla nakažených neklesají a zima teprve přijde. Riziko návratu koronaviru není malé. Víš, kterou ochranu nosit?

S létem opadl z Čechů a Češek strach. Vysoké teploty a proočkovanost zdárně snížily počty nakažených koronavirem až do takové míry, že si někteří Češi přestali dávat pozor. Navíc po smršti nových protikoronavirových opatření na jaře a změn, které následně přicházely s nastalou situací či rušícími verdikty soudů, přišel chaos a informační šum, při němž lidé začali své respirátory i roušky odkládat.

Dnes, přestože čísla znovu narostla a hrozí, že by epidemie kdykoliv mohla nabrat již několikátý dech, se opatření dodržují spíše než podle vyhlášek „podle pocitu“. Které ochranné pomůcky je třeba nadále nosit a při kterých příležitostech? 

Doporučeno
Epidemie v Česku stagnuje. Ve čtvrtek přibylo 488 nových případů nákazy koronavirem, číslo R je na hodnotě 1 Epidemie v Česku stagnuje. Ve čtvrtek přibylo 488 nových případů nákazy koronavirem, číslo R je na hodnotě 1 24. září 2021 11:07
Domů
Sdílet
Diskuse