Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2021 11:24
Čas čtení 1:12
Radim Šlechta

„30 let jen bla, bla, bla.“ Greta Thunberg kritizovala světové lídry, naše naděje se prý utopila v prázdných slibech

„30 let jen bla, bla, bla.“ Greta Thunberg kritizovala světové lídry, naše naděje se prý utopila v prázdných slibech
Zdroj: Getty Images/Pablo Blazquez Dominguez
NEWS GRETA THUNBERG
Uložit Uložené

Švédská aktivistka kritizovala světové lídry. Podle ní mluví už příliš dlouho.

„Zelená ekonomika, nulové emise do roku 2050, bla, bla, bla,“ kritizovala švédská aktivistka Greta Thunberg světové lídry během svého projevu na summitu Mládí za klima v Miláně. Kritizovala hlavně slova Donalda Trumpa a Borise Johnsona. Svůj projev zveřejnila na svém Twitteru

„Už nemůžeme nechávat lídry, aby rozhodovali o tom, co je naděje. Naděje není pasivita a rozhodně ne prázdné fráze. Jediná naděje je říkat pravdu a začít činit,“ okomentovala na sociální síti Greta aktuální situaci. Říká, že věda nelže a že je s klimatickou situací potřeba začít opravdu něco dělat. Oproti tomu se světu dostávají jenom nenaplněné sliby, které mu rozhodně nepomohou.

„Na podobné akce chodí lidé u moci s tím, že nás mladé poslouchají. Ale evidentně neposlouchají. Emise totiž nadále rostou. Vláda lže,“ stěžovala si během svého projevu Greta.

Domů
Sdílet
Diskuse