Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2021 9:09
Čas čtení 0:50
Vojtěch Vanda

Norové si natočili vlastní Tři oříšky pro Popelku. Vychází z Vorlíčkova filmu

Norové si natočili vlastní Tři oříšky pro Popelku. Vychází z Vorlíčkova filmu
Zdroj: Nordiek Film/Sola Media
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Česká klasika byla předlohou nové norské adaptace.

Norská verze Tří oříšků pro Popelku má venku svůj trailer. Film s názvem Tre nøtter til Askepott jasně vychází z klasiky, kterou režíroval český režisér Václav Vorlíček v roce 1973 a která se v severské zemi stala oblíbenou. Diváci se v hlavní roli dočkají norské popové zpěvačky Astrid Smeplass, prince si zahrál Cengiz Al. Režisérkou se stala Cecilie Mosli.

Doporučeno
Venom a Carnage se již nezadržitelně řítí do kin. Brutální záběry ukazují, jak zabíjejí lidi a trhají se na život a na smrt Venom a Carnage se již nezadržitelně řítí do kin. Brutální záběry ukazují, jak zabíjejí lidi a trhají se na život a na smrt 28. září 2021 14:12

Podobnost s českým filmem je jasně vidět – střelba z kuše, preceptor při těle, ples i soví kamarádka hlavní postavy nechybí. A není divu, pohádku české a východoněmecké koprodukce si ve Skandinávii velice oblíbili. Děj samotný se však v nové adaptaci nenatáčel, jako jeho předloha, na saském zámku Moritzburg ani nikde v Německu – nová Popelka prožila své dobrodružství v kulisách skanzenu Maihaugen v Lillehammeru.

Domů
Sdílet
Diskuse