Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2021 16:03
Čas čtení 0:45
Adam Novosad

Muž dostal v Singapuru trest smrti za necelý 1 kilogram marihuany

Muž dostal v Singapuru trest smrti za necelý 1 kilogram marihuany
Zdroj: Flickr/Elsa Olofsson/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Skutek se odehrál v roce 2018, ale odvolací soud nyní potvrdil trest smrti.

Singapurské soudy udělily trest muži, kterého policisté chytili s téměř 1 kilogramem marihuany. Skutek se stal v roce 2018, když ho zastavili a v kufru auta mu našli rostlinu zabalenou ve fólii a v novinovém papíru, informuje Yahoo.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme akupunkturu. Popisujeme, jak probíhá, zda je bolestivá a kolik peněz zaplatíš za jednu terapii (Reportáž) Vyzkoušeli jsme akupunkturu. Popisujeme, jak probíhá, zda je bolestivá a kolik peněz zaplatíš za jednu terapii (Reportáž) 15. října 2021 7:00

Omar Yacob Bamadhaj dostal trest smrti v únoru 2021, ale proti rozsudku se odvolal s nadějí, že soud vyšší instance rozhodnutí zvrátí. Nakonec se tak nestalo a trest smrti odvolací soud potvrdil počátkem tohoto týdne.

marihuana
Zdroj: Unsplash/Matthew Brodeur/na voľné použitie

41letý Bamadhaj postavil svou obhajobu na tvrzení, že o drogách v kufru auta nevěděl. V době, kdy ho policisté zastavili, se vezl v autě svého otce, a tak tvrdil, že by nepašoval marihuanu se svým otcem za volantem. Dobrovolně by ho prý neohrozil.

Během soudního procesu muž tvrdil, že mu zřejmě marihuanu do kufru někdo úmyslně vložil, aniž by o drogách věděl. V úvodu, když ho policisté zadrželi, však nabídl jinou verzi a vysvětloval, že marihuanu do Singapuru propašoval ze zoufalství, protože neměl žádné peníze a potřeboval si vydělat.

Bamadhaj si stěžoval, že ho singapurská policie přiměla přiznat se pod hrozbou násilí a smrti, ale odvolací soud na tyto stížnosti přehlédl. Muž by měl být popraven v následujících měsících.

Domů
Sdílet
Diskuse