Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2021 9:58
Čas čtení 1:04
Vojtěch Vanda

Jiřina Bohdalová dostane Řád bílého lva

Jiřina Bohdalová dostane Řád bílého lva
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
NEWS
Uložit Uložené

Bohdalová by neměla být jediná, kdo dostane nejvyšší státní vyznamenání.

Které významné osobnosti chtěl během svátku 28. října vyznamenat prezident Miloš Zeman? Podle informací iDNES.cz měla nejvyšší státní vyznamenání Řád bílého lva získat již dříve vyznamenaná herečka Jiřina Bohdalová. Stejné ocenění měl převzít i bývalý kosmonaut Vladimír Remek. Jak a jestli předání vyznamenání proběhne, ale není kvůli zdravotnímu stavu prezidenta nadále jasné.

Doporučeno
Babiš chce odložit státní vyznamenání 28. října. Prezident návrhy nepodepsal, je na nich pouze razítko Babiš chce odložit státní vyznamenání 28. října. Prezident návrhy nepodepsal, je na nich pouze razítko 20. října 2021 17:53

Vedoucí hradní kanceláře Vratislav Mynář oznámil na čtvrteční tiskové konferenci Hradu, že ceremoniál ke 28. říjnu bude „odložen na další termín, pokud prezident neřekne jinak“. I kdyby se tak nakonec stalo, již nyní se dostaly na povrch informace, které významné osobnosti by měly ocenění obdržet.

Nejvyšší státní vyznamenání by měla získat devadesátiletá herečka Jiřina Bohdalová, která o tom, že měla „něco dostat“, věděla. „Řekli mi jen, že něco dostanu, ale žádné podrobnosti. Oznámili pouze, že mi dají vědět, ale dosud žádné instrukce nepřišly,“ uvedla pro iDNES.cz. Herečka byla oceněna již v roce 2013 medailí Za zásluhy.

Domů
Sdílet
Diskuse