Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2021 10:18
Čas čtení 0:39
Radim Šlechta

Ve Švédsku zastřelili slavného rapera. Bylo mu pouhých 19 let

Ve Švédsku zastřelili slavného rapera. Bylo mu pouhých 19 let
Zdroj: Pixabay/stevepb/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Média jeho smrt spojují s narůstající činností pouličních gangů.

Úspěšný švédský raper Einár byl podle několika zdrojů zastřelen na předměstí Stockholmu. Podle švédské veřejnoprávní televize má vražda 19letého rappera co dělat s tamními zločinnými gangy. Informoval o tom Forbes.

Devatenáctiletý Einár zemřel po tom, co byl několikrát střelen na předměstí Stockholmu. Vraždu rapera, který před dvěma lety představoval nejposlouchanějšího švédského interpreta na Spotify, spojuje televize STV s činností tamních pouličních gangů. Okolnosti střelby ale nejsou známé. 

Rapper měl být už v minulosti unesen, napaden, okraden a vydírán. Lidé, kteří byli do únosu zapleteni, včetně Einárova rapového rivala Yasina Byna, odsouzeni k vězení. I Einára švédská policie zatkla za napadení bodnou zbraní. 

Einár debutoval ve svých šestnácti letech. Tehdy svou hudbu, která odrážela kriminalitu stockholmského předměstí, sdílel skrz sociální sítě. V roce 2019 se proslavil písní Katten i trakten. Kromě jiných hudebních cen získal několik švédských Grammy.

Ve Švédsku zemřou v důsledku střelby asi čtyři lidé z milionu, což je nad průměrem 22 evropských zemí, které se analýze podrobily. Důvodem je prý právě narůstající činnost pouličních gangů.

Domů
Sdílet
Diskuse