Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2021 12:12
Čas čtení 0:41
Ondřej Jarůšek

Markéta Pekarová Adamová obhájila post šéfky TOP 09

Markéta Pekarová Adamová obhájila post šéfky TOP 09
Zdroj: se souhlasem Markéty Pekarové Adamové
POLITIKA MARKÉTA PEKAROVÁ ADAMOVÁ
Uložit Uložené

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová zůstane i nadále v čele strany.

V čele TOP 09 nadále zůstane její dosavadní předsedkyně Markéta Pekarová Adamová. Rozhodlo se o tom na sobotním sjezdu, kde si strana volila nové vedení. Pro to, aby Pekarová Adamová zůstala v čele strany, hlasovalo 163 delegátů ze 176 přítomných. 

„Děkuji za podporu a beru to jako závazek, abychom své voliče a všechny občany nezklamali,“ uvedla podle Deníku N Pekarová Adamová po svém znovuzvolení.

Pekarová Adamová dále uvedla, že TOP 09 od voličů dostala zodpovědnost a nesmí je zklamat. Strana by podle ní měla klást důraz na ochranu lidských práv a na řešení klimatické krize.

Doporučeno
Andrej Babiš nevylučuje kandidaturu na prezidenta Andrej Babiš nevylučuje kandidaturu na prezidenta 20. listopadu 2021 11:20

Prvním místopředsedou TOP 09 zůstává Tomáš Czernin, pro jeho znovuzvolení hlasovalo 170 ze 176 přítomných delegátů.

Znovuzvolená předsedkyně strany na sjezdu zmínila, že kandidát na ministra zdravotnictví Vlastimil Válek má plnou podporu strany. Válek v reakci na rekordní přírůstky nově nakažených zmínil, že nemocnice by měly odložit úkony, u kterých je to možné.

Sobotního sjezdu se zúčastnil i čestný předseda strany Karel Schwarzenberg, který apeloval na to, aby TOP 09 nepodléhala svodům populismu a aby neupadla do bezvýznamnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse