Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2021 16:19
Čas čtení 0:46
Ondřej Jarůšek

Tereza H. byla propuštěná z pákistánského vězení

Tereza H. byla propuštěná z pákistánského vězení
Zdroj: ČTK/AP/K.M. Chaudary
NEWS TEREZA H.
Uložit Uložené

Tereza H. se může vrátit do Česka, propustili ji z vězení.

Češka Tereza H. byla dnes propuštěna z pákistánského vězení, kde strávila zhruba tři roky poté, co byla obviněna z pašování drog. Před několika týdny však byla zproštěna obvinění. Nyní se tak může vrátit zpět do České republiky. O jejím propuštění informovalo ministerstvo zahraničí na Twitteru.

Doporučeno
Koupím Covid, značka spěchá. Někteří Češi se dobrovolně chtějí nakazit, aby nemuseli podstoupit očkování Koupím Covid, značka spěchá. Někteří Češi se dobrovolně chtějí nakazit, aby nemuseli podstoupit očkování 19. listopadu 2021 19:52

Tereza H. byla celníky zadržena v Láhauru v roce 2018. Podle původního obvinění měla v kufru pašovat devět kilo heroinu. Sama tato obvinění popřela s tím, že drogu jí někdo podstrčil. Obvinění byla nakonec zproštěna proto, že se nepodařilo prokázat, že byla zabavená látka bezpečně přepravena do laboratoře na testování.

Mladá Češka byla osvobozena na začátku listopadu, od té doby se čekalo na její propuštění z vězení. O tom, že je volná na Twitteru informovalo ministerstvo zahraničí. „Naše ambasáda jí nyní bude nápomocná při zajištění cesty zpět do ČR. Na výslovné přání rodiny nebudeme poskytovat další detaily,“ uvedl resort.

Zpět
Sdílet
Diskuse