Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2021 15:49
Čas čtení 0:42
Adam Novosad

Německo plánuje legalizovat marihuanu. V licencovaných obchodech by si ji lidé mohli koupit k rekreační konzumaci

Německo plánuje legalizovat marihuanu. V licencovaných obchodech by si ji lidé mohli koupit k rekreační konzumaci
Zdroj: Flickr/Elsa Olofsson/na voľné použitie
NEWS NĚMECKO
Uložit Uložené

Příští německá koalice se shodla na změně legislativy týkající se prodeje a konzumace marihuany.

V Německu se zřejmě v blízké budoucnosti chystá legalizace marihuany. Nová vláda, kterou budou s největší pravděpodobností tvořit Sociálnědemokratická strana Německa (SPD), Zelení a liberálové ze Svobodné demokratické strany (FDP), dosáhla konsensu v tématu regulovaného prodeje marihuany v licencovaných provozovnách, uvádí Politico.

Doporučeno
Marek Ztracený je terčem kritiky kvůli své písni. „Znásilnění odsuzuji, píseň odstraním ze streamovacích služeb,“ reaguje Marek Ztracený je terčem kritiky kvůli své písni. „Znásilnění odsuzuji, píseň odstraním ze streamovacích služeb,“ reaguje 21. listopadu 2021 15:22

Z pracovního dokumentu publikovaného v médiích vyplývá, že se strany shodly na regulaci prodeje marihuany v obchodech, které budou muset mít speciální certifikaci. Marihuanu si v těchto provozovnách budou moci koupit dospělí obyvatelé k rekreační konzumaci.

Strany budoucí vlády chtějí legalizací marihuany po vzoru zemí jako Kanada či Lucembursko dosáhnout větší kontroly kvality prodávaného konopí, zabránit kontaminaci drog a ochránit před konzumací mladou generaci. O pěstování marihuany na vlastní potřebu v domácnostech se však dokument blíže nemluví.

Doporučeno
Vydržel jsem týden bez kouření: nesnesitelný „hlad“ v plicích mě sužoval už po pár hodinách od poslední cigarety Vydržel jsem týden bez kouření: nesnesitelný „hlad“ v plicích mě sužoval už po pár hodinách od poslední cigarety 20. listopadu 2021 12:30

Z analýzy vyplývá, že legalizace marihuany a její prodej v licencovaných obchodech by mohly přinést do státního rozpočtu 4,7 miliardy eur.

Tyto peníze by nepocházely jen z daní z prodeje marihuany, ale také z ušetřených soudních procesů a policejních aktivit pro boj proti obchodování s konopím. Po schválení zákona chce vláda zanalyzovat jeho vliv na německou společnost po období čtyř let.

Domů
Sdílet
Diskuse