Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2021 12:01
Čas čtení 0:53
Radim Šlechta

Andrej Babiš je šokovaný, že hora Říp nepatří státu. Chtěl by, aby ji majitel Česku daroval

Andrej Babiš je šokovaný, že hora Říp nepatří státu. Chtěl by, aby ji majitel Česku daroval
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Předseda vlády Andrej Babiš v rozhovoru pro iDnes prozradil, že by chtěl, aby hora Říp připadla do veřejného vlastnictví. V současnosti patří rodu Lobkowiczů.

Andrej Babiš (ANO) přejde z role předsedy vlády do role poslance za Ústecký kraj. V rozhovoru pro iDnes sdělil, že do Roudnice nad Labem umístil také svou poslaneckou kancelář. Podle svých slov zde tráví pondělky. Během svých návštěv prý také zjistil, že hora Říp patří Lobkowiczům. Podle Babiše by majitelé mohli horu České republice darovat, nebo by na ni mohla být vyhlášena veřejná sbírka. 

„Jsem šokovaný z toho, že hora Říp nepatří státu, ale Lobkowiczům. Těm patří i zámek, který není v dobrém stavu,“ řekl Babiš v rozhovoru. „Jeden z občanů mě přivedl na nápad, že by stát měl Říp získat. Doufám, že je pan Lobkowicz vlastenec a mohl by Říp státu darovat. Nebo horu stát koupí, taky na to můžeme vyhlásit národní sbírku. Napíšu Lobkowiczům dopis a požádám je o jednání v této věci,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse