Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. listopadu 2021 19:54
Čas čtení 0:50
Tereza Šnajdrová

Miloš Zeman má covid-19, jeho program se pozastavuje, potvrdil mluvčí

Miloš Zeman má covid-19, jeho program se pozastavuje, potvrdil mluvčí
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Informaci potvrdil Hrad.

Je tomu jenom pár hodin, co byl Miloš Zeman propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice, kde byl hospitalizován již od 10. října. Nyní se do ní však musel vrátit, neboť se nakazil koronavirem. „Výsledný test byl bohužel pozitivní,uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Doporučeno
Miloš Zeman byl propuštěn z nemocnice. Namířeno má do Lán Miloš Zeman byl propuštěn z nemocnice. Namířeno má do Lán 25. listopadu 2021 10:17

Prezident Miloš Zeman byl 10. října hospitalizován do Ústřední vojenské nemocnice, z níž byl teprve dnes na vlastní žádost propuštěn. Důvod jeho pobytu ve špitále není znám, ale mnozí hovoří o chronickém onemocnění jater, které vyústilo až v cirhózu. Jedná se však o nepotvrzené informace a Hrad pravou příčinu hospitalizace tají.

Hlava státu se dnes, jen pár hodin po propuštění, musela do Ústřední vojenské nemocnice vrátit. Nakazila se totiž koronavirem

Prezident republiky Miloš Zeman byl v rámci standardů poskytovatele domácí péče ve čtvrtek dne 25. listopadu 2021 v odpoledních hodinách na zámku v Lánech testován na přítomnost onemocnění COVID-19. Výsledný test byl bohužel pozitivní,“ uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Proto ve spolupráci s ošetřujícím lékařem prof. Miroslavem Zavoralem bylo rozhodnuto o převozu pacienta zpět do Ústřední vojenské nemocnice v Praze za účelem řešení této situace,“ doplnil pak.

Miloš Zeman měl přitom zítra, tedy v pátek 26. listopadu, jmenovat Petra Fialu (ODS) novým českým premiérem. Kvůli nákaze koronavirem však musí být jeho program pozastaven, a to až do odvolání.

Domů
Sdílet
Diskuse