Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. listopadu 2021 14:10
Čas čtení 0:56
Ondřej Jarůšek

Nová výstraha ČHMÚ: Náledí se vytvoří na většině území Česka, sněžit bude místy celý den

Nová výstraha ČHMÚ: Náledí se vytvoří na většině území Česka, sněžit bude místy celý den
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Meteorologové varují nejen před sněhem, ale i před náledím.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal aktualizovanou výstrahu v souvislosti s vydatným sněžením a mrazy. Během celého dnešního dne velkou část Moravy a část Čech potrápí sněhové srážky, místy má do večera napadnout až 10 centimetrů sněhu. Na horách dokonce až 15 cm.

Pozor si však budeme muset dát i na náledí a zmrazky. Před tímto nebezpečným jevem by si měli obzvláště řidiči dát pozor od dnešních 18:00 do pondělního rána či poledne. „Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost,“ varují meteorologové, kteří doporučují také sledovat dopravní zpravodajství.

Pozor na náledí by si však měli dát i chodci. „Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven,“ dodává ČHMÚ.

Prvního sněhu se většina republiky dočkala v pátek a už ten den začala bohatá sněhová pokrývka způsobovat problémy v dopravě. Nepříznivé počasí však bude pokračovat i v následujícím týdnu, kdy se podle aktuální předpovědi po většinu dní znovu očekávají sněhové přeháňky a tvorba náledí.

Domů
Sdílet
Diskuse