Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. listopadu 2021 15:14
Čas čtení 1:14
Radim Šlechta

Žena na Prostějovsku údajně pěstovala konopí a vyráběla z něj mast. Hrozí jí až 5 let za mřížemi

Žena na Prostějovsku údajně pěstovala konopí a vyráběla z něj mast. Hrozí jí až 5 let za mřížemi
Zdroj: Policie České republiky
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Minulý týden sdělil policejní komisař ve zkráceném přípravném řízení 38leté ženě z Přerovska podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Minulý týden sdělil policejní komisař ženě z Přerovska, že je podezřelá z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Policie v šetření zjistila, že žena pěstovala marihuanu minimálně od roku 2011 až do října letošního roku. Rostliny pěstovala v oplocené zahradě rodinného domu. Část marihuany měla spotřebovat sama a část použila k výrobě mastí, a to nejméně v 10 případech.

„V malé obci na Přerovsku pěstovala a starala se o rostliny konopí setého, které zalévala a jejich růst podporovala hnojením. Jejím cílem bylo, aby z vypěstovaných rostlin získala sušením marihuanu,“ popisuje případ komisařka Miluše Zajícová. 

Marihuana
Zdroj: Policie České republiky

„Tak postupovala i v letošním roce, kdy od května do října zasadila a vypěstovala nejméně 7 kusů rostlin o vzrůstu od 120 do 210 cm, které dobrovolně vydala. Spolu s rostlinami předala policistům i 10 kusů částečně usušených větví konopí setého, které byly určené ke spotřebě a také 1 plechový hrnec s mastí z konopného výtažku,“ říká Zajícová.

Za tento trestný čin hrozí osmatřicetileté ženě z Přerovska dle trestního zákoníku jeden rok až pět let odnětí svobody.

Stejný trest pro distributora pervitinu

Podle Zajícové to nebyl jediný případ, který kvůli drogám policie vyšetřovala. Stejný trestný čin měl spáchat také třicátník, který měl distribuovat pervitin a marihuanu. Několika osobám měl údajně drogy prodat nebo vyměnit za věci denní potřeby jako oblečení, či dětské hračky. Další dvě osoby měl drogami obdarovat. Stejně jako pěstitelce konopí mu hrozí trest odnětí svobody ve výši jeden rok až pět let.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

„Po zadržení ho policisté umístili do cely, kde počkal do ranních hodin následujícího dne, kdy s ním byly provedeny další procesní úkony a policejní komisař mu sdělil obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a poté ho propustili ze zadržení s tím, že jeho trestní stíhání bude vedeno na svobodě,“ komentuje Zajícová.

Domů
Sdílet
Diskuse